< Terug naar: Music Academy

First LEGO League

17 december 2008

Op zaterdag 13 december hebben in Delft 22 teams uit het basis- en voortgezet onderwijs deelgenomen aan de First LEGO League in Delft. De jury bestond onder andere uit docenten van de School of Social Work  van Inholland Rotterdam en van Lucht- en Ruimtevaart in Delft.

De First LEGO® League (FLL) is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 14 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. Zaterdag 13 december streden leerlingen in de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU in Delft om drie finaleplaatsen in de Beneluxfinale. Deze finale wordt op 31 januari 2009 gehouden in Utrecht.
 
De wedstrijd is een initiatief van de gemeente Delft in samenwerking met de TU- Delft , Onderwijs Technocentrum Haaglanden, Hogeschool Inholland, SOB Delft VTB-Haaglanden.
Meer dan veertig vrijwilligers zijn actief als jurylid. De collega's van Hogeschool Inholland Delft en de School of Social Work in Rotterdam leverden vijf juryleden op de onderdelen technische jury (beste robotontwerp) en bij het onderdeel teamwork.
 
De prijswinnaars die op alle vier de onderdelen het beste hebben gescoord zijn:
De Power Girls (een meidenteam) van het Christelijk Lyceum Delft
Mind Vermeer (team basisschool Jan Vermeer Montessorischool Delft)
De Dead Dodo's (team basisFreinetschool Delft).