< Terug naar: Content

‘Amsterdam’s Next Foodsteps’

13 januari 2011

Op maandag 7 februari organiseert de Food Academy het symposium ‘Amsterdam’s Next Foodsteps’ in het OZW-gebouw in Amsterdam. Het evenement markeert tevens de opening van de Food Academy. Vragen als ‘Waar liggen uw kansen als foodondernemer?’, ‘In welke richting ontwikkelt zich de vraag naar food?’ en ‘Waarmee kun je vernieuwen en verrassen?’ staan centraal tijdens dit gratis symposium.

Tijdens Amsterdam’s Next Foodsteps kun je ideeën en inspiratie opdoen en contacten leggen met trendwatchers, ondernemers en onderzoekers. Ondermeer ondernemer Willem Treep van Willem&Drees, winnaar van Het lekkerste product van Nederland, zal spreken en ook foodtrendwatcher en columniste Marjan Ippel is aanwezig. Zij spreekt over haar nieuwe boek ‘What (not) to eat 2011’: het modeboek op voedselgebied. Kan Prosecco nog wel in 2011? En hoe zit het met espresso? Of zwarte peper? Marjan Ippel geeft de antwoorden op deze en andere ‘prangende’ vragen.

Programma
10.00 uur - Inloop met koffie en thee
11.00 uur - Welkom bij Food Academy Amsterdam. Peter Scheerder, directeur Unit Agriculture van
                   Hogeschool Inholland
11.05 uur - Amsterdam’s next Foodsteps: Ondernemers willen actie! Willem Treep van Willem&Drees
11.40 uur - Love & Eat: Het lekkerste product van Nederland. Sita Danser, ondernemer productiebedrijf 
                   Hottie Sambal, winnares Smaakvol 2010
12.00 uur - New food paradigma’s: Voeding & stadssociologie. Erik de Bakker & Karen Hoogendam, 
                   Onderzoekers LEI Wageningen
12.30 uur - Verrassingsbuffet, gelegenheid bezoek minibeurs
13.30 uur - Meat the solution: Insecten als duurzame voedingsbron. Walter Jansen, directeur Jagran bv
14.00 uur - Smaakonderzoek: Wat je proeft, ben je zelf… Bob Cramwinckel, directeur Centrum voor 
                   Smaak Onderzoek
14.30 uur - Pauze, gelegenheid bezoek minibeurs
15.00 uur - Food = Fashion: What (not) to eat 2011. Marjan Ippel, Talkinfood, foodtrendwatcher, 
                   columnist, auteur
15.30 uur - Amsterdam’s Next Foodsteps: Waar willen we naar toe en wat is er voor nodig?
                   Slotdiscussie en conclusies
16.00 uur - Netwerkborrel

Food Academy
De Food Academy Amsterdam, een samenwerking tussen Hogeschool Inholland, Wageningen Universiteit en Wellantcollege, biedt verschillende mbo- en hbo-opleidingen aan en integreert hoogwaardig universitair onderzoek. Met een doorlopende leerlijn draagt de samenwerking tussen mbo, hbo en universiteit bij aan de kwaliteit van onderwijs.
 
De Food Academy gaat grootstedelijke groene vraagstukken aanpakken en zich richten op voeding, duurzaamheid en de markt die daarmee samenhangt. Groen onderwijs in de stad zal zich onder meer richten op import en export van gezonde voeding, ondernemerschap en voedsel in de stad. Studenten van de nieuwe opleidingen leren onder andere voedingsproducten en –concepten van de toekomst te ontwikkelen, zoals een gezonde energiedrank.


Het symposium Amsterdam’s Next Foodsteps is op maandag 7 februari 2011 van 11.00 tot 16.00 uur in het OZW-gebouw (De Boelelaan 1109 in Amsterdam). Aanmelden kan door te e-mailen naar
food@wellant.nl onder vermelding van je naam, organisatie, functie, e-mail- en postadres en telefoonnummer.

| | Share |