< Terug naar: Content

Finale Inholland Popprijs

20 januari 2011

Met twee spannende voorrondes achter de rug is het tijd voor de finale van de Inholland Popprijs 2011. Woensdag 26 januari strijden de acht finalisten tegen elkaar om de winst in de Sugar Factory in Amsterdam. De winnaar krijgt een eigen videoclip en een professionele fotoshoot.

Daarnaast mag het aanstormende muziektalent optreden tijdens Bevrijdingspop in Haarlem, een van de grootste gratis popfestivals van Nederland.

Voorrondes
Op 15 december werd de eerste voorronde gehouden in het Paardcafé in Den Haag. Daar kwamen Luna One, Sexual Reproductive Systems, Revision en Roemis als winnaar in de bus. Zij zijn zeker van een plek in de finale op 26 januari in de Sugar Factory in Amsterdam. Tijdens de tweede voorronde, op 5 januari in Heeren van Aemstel te Amsterdam, waren Heroism, Insayno, Dress up Dolls en The Everlasting te sterk voor de concurrentie.

De finalisten op een rij:

Revision
Revision is een rockband die in 2003 geboren werd. De muziek is vooral kenmerkend door de melodische stemmen, symfonische invloeden en een stevige rock sound. De drie leden die Revision vormen zijn Martijn van Raaij (drum), Mark Trooster (keyboard, bassgitaar en tweede stem) en Allart Hoekstra (zanger en gitarist).

Luna One
Luna One bestaat uit vijf muzikanten uit Vlaardingen en omstreken: Floris van Elderen (drum), Charlie van der Zwan (zang en gitaar), Donny de Vries (gitaar en zang), Keith van der Zwan (toetsen en zang) en Elroy Timmermans (bas). De muziek van de band wordt omschreven als progressieve, alternatieve space rock.

Sexual Reprodructive Systems
Sexual Reproductive Systems (SRS) bestaat uit vier artiesten die allemaal een eigen sound hebben en dat proberen samen te brengen. Ricardo van ’t Hof (zanger), Bart van Dorp (gitaar), Bart Proost (keyboard en toetsen) en Ewout Bazen (drum) vormen deze groep. Hun muziek heeft invloeden van electro, hiphop en rock.

Roemis
Roemis is een hiphopper/rapper uit Den Haag en heeft de rapgroep Bs80 (Beestachtig) achter hem staan. Tijdens de Inholland Popprijs zal hij echter alleen op het podium staan. Zijn ruwe sound is uniek. Roemis gebruikt invloeden van Hiphop, Rap en Turntablism.

Heroism
Heroism is een vierkoppige band met leden uit Utrecht en Amsterdam. In 2005 is de band ontstaan uit een behoefte naar ouderwetse Rock ‘n Roll en Stoner uit de jaren ‘80. Ze halen hun inspiratie uit bands als AC/DC en Led Zeppelin en Queens of the Stone Age. Heroism combineert Hardrock met aanstekelijke popmelodieën. Bas den Bode, Jelmer Bron, Jochum van ’t Hooft en Boris van Lieshout vormen de band.

Insayno
Insayno begon op veertienjarige leeftijd met het schrijven van lyrics. Hij heeft zich laten inspireren door Mike Shinoda, de MC van Linkin Park. Door zijn psychiatrische verleden legt Insayno vooral de focus in zijn teksten op psychologische aspecten met een gezonde dosis humor en zelfspot. Hij geeft een positieve draai aan wat men onder ‘gek’ verstaat. Insayno’s genre is Freestyle, Hiphop en Lyrisch.

Dress up Dolls
Dress Up Dolls is een rocktrio met een heel eigen sound. De band is afkomstig uit Alkmaar en omstreken en bestaat nu bijna twee jaar. De leden Yoram van de Reep (drum, achtergrondzang), Aris Rem (bass, achtergrondzang), Daan Stam (gitaar, zang) weten hun bandnaam eer aan te doen met hun aparte outfits.

The Everlasting
The Everlasting bestaat uit Peter Meijer (zang, gitaar), Thom Budel (achtergrondzang, leadgitaar), Tim van Zetten (bassgitaar) en Martin ten Boske (drum). De muziek die The Everlasting maakt is het best te omschrijven als ‘gevoelige’ Indie-Rock.

Benieuwd welk van deze artiesten er met de eerste prijs vandoor gaat? Ga dan op 26 januari naar de Sugar Factory. De deuren gaan om 19.30 open en om 20.00 uur gaat het dak eraf. Kaarten kosten 5 euro en zijn te bestellen op de website van de Sugarfactory. Kijk ook op www.inholland-popprijs.nl.

| | Share |