< Terug naar: Content

Gastcollege Rechtbank Rotterdam

14 januari 2011

24 tweedejaars studenten HBO-Rechten kregen een gastcollege van een rechter en gerechtssecretaris van de Rechtbank Rotterdam. Het gastcollege is de aftrap van het project ‘De Juridische Rechtspraktijk’. Na afloop wilden veel studenten zich aanmelden voor werk of stage bij de rechtbank.

Rechter Halima Benaissa en gerechtssecretaris Syreeta Naarendorp gaven het gastcollege, dat in samenspraak met de Raad voor de Rechtspraak was georganiseerd bij Inholland Rotterdam. Het gastcollege maakt deel uit van het reguliere lesprogramma en is een voorbeeld van de integratie  tussen praktijk en onderwijs.Gerechtssecretaris Syreeta Naarendorp van de Rechtbank Rotterdam

“Het gastcollege was een succes. Het sloeg aan bij de studenten”, zegt projectleider Annette Simons. “Ook de beroepsbeoefenaars waren heel positief over de ontmoeting met de klas studenten. Ze wisten goed aan te sluiten bij de belevingswereld van de deelnemers en de rechtspraktijk inzichtelijk te maken.”  Dit deden ze door uitgebreid in te gaan op casussen, zoals de schietpartij in augustus op het strand van Hoek van Holland, waarbij een dode viel. “Studenten werden zich bewust dat de rechtspraak ook voor hen toegankelijk is als toekomstige beroepsbeoefenaar.”


Rechter Halima Benaissa van de Rechtbank Rotterdam

Zoals een studieloopbaanbegleider het formuleerde: “Studenten die dromen hebben merken dat ze die ook waar kunnen maken en om kunnen zetten in ambitie.”

HBO-Rechten 

 

| | Share |