< Terug naar: Content

Studie Experience

12 januari 2011

Inholland Haarlem en Inholland Alkmaar pakken uit op de regionale studiebeurs Studie Experience. Inholland Haarlem staat op 12 en 13 januari op de eerste Studie Experience in Haarlem met een grote stand en voorlichters. Op 19 en 20 januari staat Inholland Alkmaar met een 50m2 stand op de tweede Studie Experience beurs in Alkmaar.

Studie Experience is een evenement in de regio voor de keuze van een vervolgstudie. Dit tweedaagse evenement wordt vandaag, vanavond is ook de inschrijfavond van Hogeschool Inholland, en morgen in de Haarlemse Lichtfabriek gehouden en volgende week in de Grote Kerk van Alkmaar. Diverse onderwijsinstellingen uit de provincie komen hier bij elkaar. Hbo- en mbo-instellingen en vakopleidingen staan klaar om met potentiële studenten en leerlingen in gesprek te gaan.

Kleine beurzen spreken scholieren aan

De behoefte aan dit type studiebeurzen is groot. Vooral de kleinschaligheid lijkt bezoekers aan te spreken. Decanen van voortgezet onderwijs uit de regio geven aan dat de Studiebeurs in Utrecht te massaal overkomt op de leerlingen. Op hun beurt vinden de decanen deze beurs te oppervlakkig. Zij enthousiasmeren hun leerlingen graag om de meer kleinschalige Haarlemse en Alkmaarse studiebeurs te bezoeken.


Jongeren bezoeken de Studie Experience in Alkmaar in 2009

Tijdens een beurs als de Studie Experience is er veel ruimte om in gesprek te gaan en om bijvoorbeeld op de stand van Inholland de studiekeuzetest te maken. Voordeel voor de scholieren is ook dat het evenement dicht bij huis is en laat zien wat de regio biedt.

Inholland Haarlem en Alkmaar bieden op de Studie Experience een stand aan van ongeveer 50m2 waar tien studenten en diverse docenten voorlichting geven over de opleidingen van Inholland. Studiekeuzeadviseurs zijn aanwezig om de gemaakte testen te bespreken en toe te lichten. Op de stand staan diverse laptops waarop de studiekeuzetest gemaakt kan worden.

Vorig jaar trok de eerste Studie Experience in Alkmaar 3000 bezoekers. Daar zaten zo’n 1000 potentiële studenten voor Inholland tussen. Voor dit jaar worden in Alkmaar nog meer bezoekers verwacht. Voor Haarlem is de prognose 2500 bezoekers.

Haarlem, de Lichtfabriek

12 januari – 11.00 – 20.30 uur
13 januari – 11.00 – 17.00 uur

Alkmaar, de Grote Kerk

19 januari – 11.00 – 20.30 uur
20 januari – 11.00 – 17.00 uur

www.studie-experience.nl

| | Share |