< Terug naar: Over Inholland

IFAMA student competition

30 juni 2011

Studenten van de opleidingen Food Commerce en Technology (FCT) en Greenport Business en Retail (GBR) werden afgelopen week derde tijdens de IFAMA student case competition in Duitsland. In het Frankfurt Marriott Hotel presenteerden de studenten een innovatieve oplossing voor een vraagstuk over duurzaamheid.

International Food and Agribusiness Management Association is een koepelorganisatie die topbestuurders, academici, beleidsmakers, studenten en belanghebbenden in de voedsel- en agrisector samenbrengt op wereldniveau. Tijdens jaarlijkse seminars en fora wordt er strategisch nagedacht over onderwerpen als de wereldwijde voedselcrisis, vezels, brandstof en bloemen-  en bosbouwsystemen.   Het thema van dit jaar was ‘Duurzaamheid als zakelijke optie’.

Hbo versus Phd
Studenten Eric Benyon, Nicole Zorgman, Pim van Adrichem en Wouter van den Bosch van de ‘groene opleidingen’ uit Delft streden in de finale van de competitie tegen studenten van de Amerikaanse University of Kansas City en Santa Clara University. “Ik ben ontzettend trots op onze studenten, “ vertelt Gerry Kouwenhoven van het lectoraat Integrale Voedsel en productieketens. “Zij hielden een goede presentatie met een indrukwekkend resultaat.“ De Inhollandstudenten hielden hun presentatie over een bedrijf dat op een zeer duurzame manier moet voortbestaan. Ze wonnen niet, maar behaalden wel als enige hbo-studenten die deelnamen de finale en de derde plaats.

Meer informatie over de opleiding Food Commerce en Technology.

Meer informatie over de opleiding Greenport Business en Retail.

| | Share |