< Terug naar: Over Inholland

Inholland’s Next Top DJ

23 juni 2011

Studenten van leerwerkbedrijf Rookie Entertainment organiseren op donderdag 23 juni de finale van de dj-wedstrijd Inholland’s Next Top DJ. Drie studenten van de opleiding Media en Entertainment Management (MEM) zijn door naar de finale en strijden tegen elkaar in de Lichtfabriek in Haarlem. De winnaar mag optreden bij het dansevenement Taste It in Bloemendaal aan Zee.

Deelnemers van de wedstrijd hebben zich afgelopen weken voorbereid tijdens workshops. Daarna selecteerde een jury de beste drie studenten. Barry Bruggenthijs, alias Barry B, Justin ‘Justified’ Timmers en Renst ‘Sohest’ Greveling zijn de drie gelukkige finalisten. “Ik doe vooral mee aan de wedstrijd om nieuwe contacten te maken,” vertelt Justin. Hij studeert Media- en Entertainment Management in Haarlem. ”Het belangrijkste in de wereld van een dj is het netwerk dat je hebt, goede contacten hebben is daarom erg belangrijk. Mijn streven en grootste uitdaging is om de wedstrijd te winnen. Een optreden bij Taste It is de ideale plek om nieuwe mensen te leren kennen.”

Opstap bieden
“We hopen dat de studenten tijdens de workshops hun dj-vaardigheden hebben kunnen ontwikkelen,” zegt Sjanne de Haan, die de dj-wedstrijd vanuit leerwerkbedrijf Rookie organiseert. “Uit ervaring weten wij dat het produceren van eigen werk niet makkelijk is voor beginnende dj’s. De workshops stonden onder begeleiding van professionals. Op deze manier kregen de studenten meer perspectief in werkzaam zijn als dj. Ze houden aan de wedstrijd niet alleen een leerzame ervaring over, maar kunnen ook aan het einde van de competitie een aantal professionele muzieknummers toevoegen aan hun portfolio.”

De finale van Inholland’s Next Top DJ vindt plaats op zaterdag 23 juni in de Lichtfabriek in Haarlem. Kaarten kosten 5 euro en zijn te koop via Facebook. Het programma begint om 19.00 uur en duurt tot 00.30 uur.

Meer informatie over de opleiding Media en Entertainment Management.

 

| | Share |