< Terug naar: Content

Businessgame T-challenge cup 2011

16 december 2011

Economiestudenten van Inholland Haarlem en Diemen speelden deze week in Haarlem de finale van de T-challenge cup 2011. Dit is een jaarlijks terugkerend evenement. Voor het eerst werd een competitie tussen twee vestigingen gespeeld.

Er spelen 120 studenten verdeeld over 28 teams en zijn afkomstig van de opleidingen International Business and LanguagesCommerciële Economie en Small Business uit Haarlem en Diemen. De studenten spelen acht ronden verdeeld over vier dagen.

"De T-challenge cup 2011 is een prachtig voorbeeld van synergie en gelijkluidende invulling van de opleiding," vertelt docent Giovanni Douven. "Daarnaast is deze game het ideale platform voor verdere invulling van studie. De studenten vervaardigen een commerciële strategie, een verkoopplan en voeren een verkoopgesprek en onderhandeling met een eigenaar van sportkantines. Op het eind van de periode wordt deze afgesloten met een financiële analyse en aandeelhoudersvergadering. In deze aandeelhoudersvergadering wordt er verantwoording afgelegd voor het gevoerde beleid."

Ieder managementteam strijdt tegen elkaar en analyseert zo goed mogelijk de marktontwikkelingen op het gebied van marketing, verkoop, financiën, personeelsbeleid, duurzaamheid en logistiek. "Juist door het competitieve component , het werken in teamverband  en het afbakenen van taken, leren studenten om te gaan met een real life business situatie. Twitter wordt intensief gebruikt en de studenten strijden om deze cup waaraan meteen het cijfer voor het project is gekoppeld. Een enerverende en leerzame ervaring voor onze studenten, geheel in het teken van hun opleiding."

 

| | Share |