< Terug naar: Content

Finale Inholland Popprijs 2012

9 januari 2012

Na twee spannende voorrondes is het tijd voor de finale van de Inholland Popprijs 2012. Donderdag 12 januari strijden zes finalisten tegen elkaar om de winst in de Sugar Factory in Amsterdam. De winnaar mag optreden op het Haarlemse Bevrijdingspop 2012, mag drie singles opnemen bij V-King Studio’s en een waardebon van 450 euro te besteden bij Music Maniacs.

De finalisten:


Heavylight

Heavylight 
Je jonge band Heavylight bestaat pas sinds augustus 2011. Allart (lead zang – gitaar), Dylan (toetsen – zang), Sander (bas – zang) en Jerry (drums – zang) stuwen, naar eigen zeggen, deze band naar grote hoogte. Botsend. Elkaar versterkend. Opzwepend. Ingetogen. Met uitlopers van lange, lyrische lijnen. Maar altijd pakkend. Zowel heavy als light. HeavyLight.

No Comment 
De roots van No Comment gaan ver terug. De liefde voor muziek en het begin van deze muzikale ontmoeting startten in 1995 onder de Spaanse zon met de noten van ‘Come as you are’. Deze noten vormen het begin van een muzikale droom. De bandleden (Roel Helleman, zang en gitaar, El(vedin) Hodzic, gitaar, Robert Andrun, bas, Patrick Gronsveld, drums) kennen elkaar al vanaf de middelbare school en omschrijven hun muziek als iets dat je moet ervaren.


Blue June

Blue June 
De invloeden van blues zijn duidelijk hoorbaar in de muziek van singer-songwriter Blue June. De songs zijn verfrissend door verschillende muziekinvloeden en hebben een poëtische lading. De Friese singer-songwriter wordt geïnspireerd door artiesten als Etta James, The Doors, Tim Christensen en Jeff Buckley.

Roaddog Six
De band Roaddog Six noemt zichzelf de nieuwe Nederlandse popsensatie. Het vijftal uit Zoetermeer bestaat uit Sander (bas), Twan (gitaar), Michael (gitaar), Robert (drums) en Maryse (zang).

Killling Bags
Bekijk een optreden van de band Killing Bags.

Skere Heren
Bekijk een optreden van de heren van Skere Heren.


De finale van de Inholland Popprijs is op donderdag 12 januari 2012 in de Sugar Factory in Amsterdam en begint om 20.00 uur. Kaarten zijn te koop via de website www.inholland-popprijs.nl voor 6 euro per stuk. De opbrengst van de avond wordt gedoneerd aan het wereldwijde vredesinitiatief Masterspace.

| | Share |