< Terug naar: Content

Glazen Studentenbus van start

14 december 2011


De Glazen Studentenbus op het Plein in Den Haag


Even na 12.00 uur werd dinsdag op het Plein in hartje Den Haag het startschot gegeven voor de Glazen Studentebus (GSB) van Hogeschool Inholland. Collegevoorzitter Doekle Terpstra, D66-kamerlid Boris van der Ham en Tanja Jadnanansing (PvdA) verzorgden samen de opening van de goededoelenactie van Inholland: geld inzamelen voor het Rode Kruis. Dankzij inspanningen van zijn managementassistente Mieke Wijnands mocht Doekle namens Inholland gelijk 600 euro doneren. Vrijdag wordt het evenement afgesloten in Haarlem.


Collegevoorzitter Doekle Terpstra bood namens Inholland 600 euro aan om de ‘pot’ mee te vullen. “Mijn assistente Mieke Wijnands heeft ontzettend haar best gedaan om het management een verzoeknummerkaart in te laten vullen. Dat heeft geresulteerd in 175 ingevulde kaarten met een totale waarde van 234.45 euro en als Inholland verdubbelen we dat naar 600 euro.”


Collegevoorzitter Doekle Terpstra en Tanja Jadnanansing (PvdA)


Boris van der Ham (D66)

Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing noemde de studentenactie een mooi voorbeeld van het nieuwe Inholland. “Deze glazenstudentenbus is een symbool voor het nieuwe Inholland dat ook opener en transparanter is geworden.” Een verzoeknummer had ze ook. “Ik sta de laatste tijd op met Beyoncé 'Girls (Who Run The World)’. Niet dat ik zo super feministisch ben, maar ik vind het een goede boodschap naar vrouwen van ‘kom op, we gaan ervoor’.”
Boris van der Ham gaf aan dat hij Kamervragen gaat stellen over de langstudeerboete voor deeltijdstudenten. Die geldt nu ook voor docenten die hun master willen halen, iets wat het kabinet juist wil stimuleren. Onterecht vindt Van der Ham. “Waarom zou je dan nu een drempel opwerpen en leraren de langstudeerboete van drieduizend euro per jaar laten betalen als ze vertraging oplopen in hun deeltijdopleiding? Dat klopt natuurlijk niet.”


Docent Sieb Kroeske in gesprek met D66-kamerlid Boris van der Ham en Tanja Jadnanansing (PvdA)

GSB
Tijdens deze derde editie van de inzamelingsactie pakken 25 NEWb- en Rookie-studenten van Inholland Radio groots uit voor Serious Request van radiozender 3FM: ze rijden van dinsdag 13 tot vrijdag 16 december langs drie steden met een Glazen Studenten Bus (GSB). Onderweg en in de steden Rotterdam, Den Haag en Haarlem maken zij 72 uur non-stop radio om geld in te zamelen voor het goede doel: moeders die geraakt zijn door oorlog- of conflictsituaties.

Live-stream
Zoals gebruikelijk wordt alles vastgelegd door verschillende camera’s van leerwerkbedrijf GNR8 en worden de beelden samen met de radio uitgezonden via internet. Op www.glazenstudentenbus.nl kun je live meeluisteren en kijken en houden de studenten een blog bij over hun vorderingen. En wil je een nummer aanvragen? “Dat kan, maar wel tegen betaling uiteraard,” aldus radiodocent Sieb Kroeske. Je doet dat door GSB [spatie] je bericht te sms’en naar 1008, 1,50 euro per bericht. Je kunt ook Twitteren naar de GSB. Niet voor een verzoeknummer maar wel om de studenten te steunen: #gsb2011.

Verzin een opdracht
Dit jaar wordt niet alleen langer radio gemaakt dan voorgaande jaren maar krijgen de student-dj’s een extra moeilijkheid mee: ze moeten ieder uur een opdracht uitvoeren. Er zijn slechts twee eisen aan de opdracht: het moet direct uit te voeren zijn en het mag geen geld kosten. De actie moet juist geld opleveren, aldus de studenten. Denk mee, verzin zelf een maffe, gekke, grappige opdracht en win een van de drie gesponsorde LED-tv’s van Philips.

Acties om te steunen
Vanuit alle hoeken van de organisatie zijn andere studenten alvast bezig met geld inzamelen voor de GSB. Op veel locaties worden verzoekkaarten uitgedeeld: daarop kun je een verzoeknummer invullen en tegen een kleine vergoeding inleveren zodat jouw muziek gedraaid wordt. En Inholland Academy organiseert in Haarlem een masterclass van Philip de Roo, een 26-jarige Nederlandse poolreiziger. Hij werd op 15-jarige leeftijd door Prins Willem Alexander gevraagd om onderzoek te doen naar klimaat en klimaatverandering op Antarctica. Tegen eveneens een kleine vergoeding kun jij daarbij zijn op 16 december om 10.00 uur in L1.01.

“De kans is groot dat we rond 15-16 december hier en daar een les komen verstoren voor een collecte,” vertelt Kroeske. “Ik hoop dat iedereen daar ook aan mee wil werken: we laten zo zien we bij Inholland in staat zijn om echt geweldige dingen te kunnen doen met zowel studenten als collega's.”

| | Share |