< Terug naar: Content

Afsluiting masterclasses CE en BE

16 december 2011

De eerste serie masterclasses voor 80 alumni van de opleiding Media en Entertainment Management is begin december afgesloten in Diemen. Aan het eind van een intensief traject reikte collegevoorzitter Doekle Terpstra de certificaten uit. De eerste alumni van de opleiding Bedrijfseconomie kregen deze week hun certificaten.

Bovenstaand filmpje is een van de afsluitende opdrachten.

De masterclasses vallen onder het aanvullende onderwijs dat is aangeboden aan 1700 alumni van de opleidingen Bedrijfseconomie, Vrijetijdsmanagement en Commerciële Economie en Media & Entertainment Management, die in de studiejaren 2007/2008, 2008/2009 en 2009/2010 zijn afgestudeerd.

Na een intensief traject van zes avonden theoretische verdieping en praktijkcases hebben 80 alumni op de afsluitende dag gewerkt aan een opdracht voor Kinderen Kanker Vrij (KiKa).  Door online samen te werken kwamen de deelnemers tot creatieve ideeën, en werkten deze ideeen uit in crossmediale concepten.

Crossmediale concepten voor KiKa

Uitgangspunt was met een grote groep in korte tijd tot creatieve ideeën te komen en deze uit te werken in crossmediale concepten voor Kika. In dit traject van online samenwerken is de samenwerking gezocht met MrHarder, een creatief kennisbureau voor online media. 15 docenten en gastdocenten begeleidden de groepen en beoordeelden de concepten.

In december is tevens een traject voor alumni van de opleiding Bedrijfseconomie afgesloten. In januari 2012 gaat dit traject verder met masterclasses voor alumni van Commerciële Economie en Vrijetijdsmanagement, en een tweede ronde voor Media en Entertainment Management. Naar verwachting zullen in totaal 500 alumni gebruik maken van dit aanvullende onderwijs dat aangeboden wordt aan alumni die in de studiejaren 2007/2008, 2008/2009 en 2009/2010 zijn afgestudeerd aan een van de opleidingen die onderzocht zijn door de Onderwijsinspectie.

Met de masterclasses biedt Inholland de alumni de mogelijkheid hun kennis te actualiseren en te verdiepen, in aanvulling op hun bachelordiploma. De masterclasses zijn in samenspraak met de landelijke studentenvakbond LSVb en landelijke studentenorganisatie ISO tot stand gekomen. 
 


 

| | Share |