< Terug naar: Over Inholland

Blue June op 5 mei

13 april 2012

Singer-songwriter Blue June, die onlangs nog in de finale van de Inholland Popprijs stond, is de winnaar van de Bevrijdingspop-audities 2012. Blue June wint een plek op het Jupiler-podium op Bevrijdingspop op 5 mei in Haarlem. Ze treedt daar op met artiesten als Gers Pardoel, Spinvis en De Jeugd van tegenwoordig.

Ieder jaar organiseert Inholland Haarlem audities voor Bevrijdingspop. In totaal deden elf bands deden mee aan de audities. Rianne Zomerdijk van de organisatie van Bevrijdingspop is onder de indruk van de kwaliteit dit jaar: “De inzendingen van dit jaar waren erg goed, maar Blue June is de terechte winnaar. Het zijn allemaal erg goede muzikanten.”

De invloeden van blues zijn duidelijk hoorbaar in de muziek van singer-songwriter Blue June. De songs zijn verfrissend door verschillende muziekinvloeden en hebben een poëtische lading. De Friese singer-songwriter wordt geïnspireerd door artiesten als Etta James, The Doors, Tim Christensen en Jeff Buckley.

Naast de audities organiseert Inholland tijdens Bevrijdingspop ook verschillende activiteiten op het Plein van de Vrijheid. Kijk op www.bevrijdingspop.nl voor meer informatie over het festival.

| | Share |