Over Music Academy

Over Music Academy

Opleiding Muziek in Haarlem

De Music Academy, Conservatorium Inholland Haarlem, onderscheidt zich van andere opleidingen door een sterke focus op de toegepaste lichte muziek. De student ontwikkelt zich als een breed inzetbare herkenbare en authentieke muzikant, beschikkend over een breed repertoire. Daarbij staat de combinatie van art, education en business centraal. Afgestudeerden vinden vooral als zelfstandige zonder personeel werk in de muziekindustrie. En verdienen hun geld met een gemengde beroepspraktijk (spelen, lesgeven, ondernemen, produceren).

 

Music Academy, Conservatorium Inholland Haarlem

Opzet van onze opleidingen is om je zo breed mogelijk op te leiden in jouw toekomstige vakgebied. Om dit te realiseren worden er onder andere gedurende jouw studie vele extra's aangeboden in de vorm van workshops en gastcolleges die verzorgd worden door gerenommeerde musici.

Uiteraard neem je ook zelf deel aan presentaties en uitvoeringen die onder leiding van de Music Academy worden georganiseerd.

Afbouw Musical en Music in Society

In het kader van de ontwikkeling van de Music Academy heeft het College van Bestuur nu officieƫl het besluit genomen om de afstudeerrichtingen Musical en Music in Society af te bouwen en per studiejaar 2012-2013 niet meer aan te bieden. De Music Academy gaat wel verder met de afstudeerrichtingen Pop-Sessie en E-Musician.

Het besluit is om genomen om aan te kunnen sluiten bij de ontwikkelingen zoals beschreven in het Sectorplan Kunstonderwijs 2012-2016. Speerpunten hierin zijn krimp van de opleiding en het aanbrengen van focus. De focus voor de opleiding zal gaan liggen op pop en ondernemerschap.



Print pagina