Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd

Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd - Hbo-opleidingen - Hogeschool Inholland

Locaties

| Alkmaar | Den Haag | Dordrecht | Haarlem | Rotterdam |

Wat houdt de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs voltijd in?

De hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) leidt op tot leerkracht in het (speciaal)basisonderwijs. Je mag lesgeven aan alle groepen van de basisschool (4 tot en met 12 jaar) en aan leerlingen in het praktijkonderwijs. Als leerkracht moet je veelzijdig zijn en goed kunnen omgaan met onverwachte situaties. Ieder kind is anders en heeft een eigen benadering nodig. Ook krijg je te maken met kinderen die extra zorg nodig hebben, bijvoorbeeld kinderen die een moeilijke thuissituatie hebben. Je leert daarom niet alleen hoe je kennis kunt overdragen, maar ook hoe je kinderen met verschillende achtergronden kunt begeleiden. Om ervoor te zorgen dat jij straks goed voorbereid voor de klas staat, volg je een praktijkgericht, inspirerend en uitdagend voltijdprogramma.

Nieuw! Extra vooropleidingseisen havo en mbo

Per 1 augustus 2015 gelden er extra vooropleidingseisen voor de pabo. Ben je een havoleerling of een mbo-student, dan moet je een landelijke kennistoelatingstoetsen maken voor aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Heb je eindexamen gedaan in deze vakken dan hoeft dit niet. Om je goed voor te bereiden op deze toetsen kun je vanaf 1 september 2014 gebruik maken van de extra ondersteuning op dit gebied. Zoals bijscholingsprogramma's, zelfstudiemateriaal etc.
Lees er meer over

Driejarige versnelde vwo-route Leraar Basisonderwijs (Pabo)

Vanaf september 2015 hebben studenten met een vwo-diploma of een havodiploma waarbij het gemiddelde cijfer 8 of hoger is de mogelijkheid de opleiding in drie jaar af te ronden.
Lees meer

Video hbo Pabo: Studenten vertellen over de opleiding

 

Opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) voltijd: Iets voor jou?

De wereld van kinderen wordt steeds complexer. Wil jij verschil maken in het leven van deze kinderen? Vind je het leuk hen nieuwsgierig te maken met je lessen en je te verwonderen over hun vragen en kennis? Dan is de hbo-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) echt iets voor jou!


Print pagina
Print alle opleidingspagina's
“De sfeer binnen de school vind ik erg belangrijk. Ik denk dat elke student binnen deze Pabo zich gekend en herkend voelt.”
Docent Sjoerd van Santen
Lees verder