Studeren in Haarlem

Studeren in Haarlem | Hogeschool Inholland
Soms weet je als kind al wat je later wilt worden. Maar voor de meesten is het lastiger om te bedenken waar je goed in bent. Er is vaak meer mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt. Studeren aan Hogeschool Inholland Haarlem betekent kiezen voor een opleiding die goed aansluit op de arbeidsmarkt. Kiezen voor een hogeschool die je de ruimte geeft om jouw wereld vorm te geven. Dus wat je ook wilt worden of waar je ook goed in bent, bij Inholland Haarlem is altijd een opleiding te vinden die je goed voorbereidt op een succesvolle carrière.

Open Dagen Inholland Haarlem

Wil je de sfeer proeven en de locatie in het echt zien? Kom dan eens langs tijdens een van onze Open Dagen/Avonden. Tijdens de Open Dagen/Avonden zijn alle hbo-opleidingen vertegenwoordigd en helpen wij je graag bij het maken van de juiste studiekeuze.
Lees meer over Open Dagen

Opleidingen Inholland Haarlem

Inholland Haarlem biedt verschillende opleidingen aan op het gebied van Communicatie, Media, Muziek, Management, Gezondheid, Sport, Welzijn, Finance, Recht. En Marketing, Toerisme, Vrijetijdsmanagement, Onderwijs, Leren, Techniek, Ontwerpen en Informatica.
Bekijk de opleidingen in Haarlem

Inholland Haarlem is een ondernemende hogeschool waar je leert daadkrachtig en doelgericht je eigen ambities waar te maken. We staan in nauw contact met bedrijven en het bedrijfsleven en zijn altijd goed op de hoogte van wat er in de buitenwereld speelt.

Vorm je graag zelf je eigen mening? Dan voel je je vast thuis in de ondernemende en persoonlijke sfeer van Inholland Haarlem. Docenten, studieloopbaanbegeleiders en studentendecanen geven je alle ruimte om je talenten zo goed mogelijk te ontwikkelen en je ambities waar te maken.

De moderne campus van Inholland Haarlem ligt op loopafstand van station Overveen, aan de rand van de duinen. Haarlem is een echte studentenstad met een lange traditie van studentenverenigingen en een levendig bedrijfsleven. De locatie heeft een breed aanbod van opleidingen in voltijd-, deeltijd- en duale vorm. Studieplekken en projectruimten zijn er voldoende. Op de hogeschool worden geregeld interessante beurzen en lezingen gehouden. Inholland Haarlem staat bekend om haar ondernemende onderwijs en inventieve aanpak.

Onze hogeschool is de bakermat van unieke opleidingen zoals:

  • Media & Entertainment Management (MEM)
  • Business Engineering
  • Small Business & Retail Management
  • Medisch Beeldvormende & Radiotherapeutische Technieken (MBRT)
  • Sport & Bewegen  
  • Muziek

Studiekeuze Adviescentrum

Inholland Haarlem beschikt over een eigen Studiekeuze Adviescentrum. Hier kunnen scholieren en studenten iedere dag tijdens kantooruren terecht met hun vragen over hbo-opleidingen. Het Studiekeuze Adviescentrum is het inlooppunt voor iedereen die een hbo-opleiding wil gaan volgen in voltijd, deeltijd of duaal. Ook als je al studeert bij Inholland Haarlem of als je twijfelt over je opleiding ben je hier van harte welkom.
Meer informatie over het Studiekeuze Adviescentrum in Haarlem  

Contacten met het onderwijs en bedrijfsleven

Studeren aan de hogeschool is mogelijk met een havo-, vwo- of mbo-diploma op zak. Om het onderwijs aan te laten sluiten bij die vooropleidingen, onderhoudt Inholland Haarlem goede contacten met het voortgezet onderwijs en het mbo uit de regio (bijvoorbeeld het Nova College).

Om onze opleidingen af te stemmen op de praktijk, werken we nauw samen met het bedrijfsleven. Je komt daardoor gemakkelijk in contact met opdrachtgevers voor projecten, stages of een interessante afstudeeropdracht. Want studeren is meer dan leren alleen. Al tijdens je opleiding kom je in contact met bedrijven. Ook de rest van je leven zul je waarschijnlijk een goede balans moeten vinden tussen werken en leren: kennis veroudert tegenwoordig snel. Mede daarom hecht Hogeschool Inholland Haarlem veel waarde aan de nauwe banden met het bedrijfsleven.

Engelstalig onderwijs

Engelstalig onderwijs speelt een belangrijke rol bij Hogeschool Inholland Haarlem. Verschillende Engelstalige opleidingen hebben samenwerkingsverbanden met universiteiten over de hele wereld. Ook als je een andere taal spreekt, zoals Frans, Duits, Spaans of Fins, kun je een deel van je opleiding volgen bij onze partnerinstellingen. Je kunt er zelfs voor kiezen om tweetalig af te studeren. Je ontvangt dan een Double Degree of zelfs een Triple Degree (bij de opleiding Finance).

Print pagina