Haarlem en Alkmaar,
09
november
2018
|
09:37
Europe/Amsterdam

14 & 21 nov: Finales First Lego League in Haarlem en Alkmaar

De FIRST® LEGO® League is een unieke internationale roboticawedstrijd voor kinderen van 9 t/m 14 jaar en biedt hen de mogelijkheid om in teamverband op een leuke en uitdagende manier in aanraking te komen met techniek. De afgelopen periode zijn vele teams van scholen uit Noord-Holland aan de slag gegaan met het zelf bouwen van robots. De leerlingen presenteren tijdens de regiofinale van de internationale wedstrijd hun kunsten qua robot design, teamwork, onderzoek, presentatie en projectplanning. Bij Inholland Haarlem en Alkmaar worden finales georganiseerd. Beide finales beloven een ware happening te worden.

Finale 14 november Haarlem
De regiofinale Noord-Holland Zuid vindt op 14 november plaats bij Inholland Haarlem aan de Bijdorplaan. In Haarlem zorgen studenten en docenten van de opleidingen Informatica, Pabo en Creative Business: Media en Entertainment Management (MEM) samen voor de organisatie en een goede begeleiding van de leerlingen. Er nemen 140 leerlingen van 18 scholen deel aan deze regiofinale.

download
Lego League Promo

Finale 21 november Alkmaar
De regiofinale van de First Lego League Noord-Holland Noord is op woensdag 21 november in de middag bij Hogeschool Inholland Alkmaar aan de Bergerweg. In Alkmaar hebben studenten Technische Informatica de leerlingen de afgelopen tijd begeleid en de studenten staan op de regiofinale samen met studenten van Pabo Alkmaar klaar om alles in goede banen te leiden. Ook in Alkmaar nemen 18 teams deel aan de League. Hierboven een impressie van de afgelopen regiofinale in Alkmaar.

Programma: 

Haarlem
Op woensdag 14 november komen de leerlingen tussen 12.30 – 12.45 uur binnen. We starten met de aftrap van de regiofinale First Lego League om 13.00 uur in de lounge. Daarna zullen de leerlingen workshops gaan volgen: voor de opdracht Design, Presentatie en Teamwork. Rond 16.30 uur wordt de uitslag door de jury bekendgemaakt.

Alkmaar
Op woensdag 21 november ontvangen we om 12.00 uur in Alkmaar alle leerlingen, teamleiders en studenten die meespelen in de regiofinale. Dirk van der Bijl, vestigingsdirecteur opent de finale van de League. Om 13.00 uur starten de wedstrijden en workshops Robotdesign, Onderzoekspresentatie en Core Values. Om 16.00 uur start het juryberaad, de spanning stijgt dan tot grote hoogte, om uiteindelijk om 16.30 de resultaten bekend te maken en de prijzen uit te reiken.

Reacties (0)
Bedankt voor uw bericht.