Rotterdam,
18
september
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Bijzonder afscheid Peter de Koning en Janneke Dielemans

Met pensioen? Maar dan wel op een ludieke manier, moeten associate lector Peter de Koning en docent Nederlands en communicatie Janneke Dielemans hebben gedacht. Samen ontwikkelden ze een openbare les met als titel: ‘Wat nemen we mee, wat laten we na. Doe je mee?’. Op donderdag 13 september stonden ze in Rotterdam voor de laatste keer ‘voor de klas’, om vervolgens afscheid te nemen van hun werkzame leven bij Inholland.

Lector Crosscultureel Ondernemerschap Gürkan Çelik, die net als Peter de Koning verbonden is aan het Business Research Centre, interviewde de twee collega’s en dat leverde een geanimeerde discussie op. Ook Eric Westhoek, domeindirecteur Business, Finance & Law, discussieerde via een skype-verbinding mee vanuit Den Haag. Zijn aanwezigheid op het grote scherm leverde zo nu en dan een hilarische setting op.

Actief
Peter de Koning is sinds 1999 werkzaam bij Inholland, als associate lector Governance & Leiderschap. In de bijna twintig jaar dat hij aan de hogeschool verbonden was, heeft hij zich beziggehouden met diverse onderzoeken. Hij was vooral nieuwsgierig naar het gedrag van en de regels voor bestuurders, toezichthouders, commissarissen en andere betrokkenen bij het bestuur van en toezicht op organisaties, zoals ondernemingsraden en accountants in de financiële sector, de woningbouw, de gezondheidszorg, het onderwijs, bij overheidsbedrijven en in de private sector. Janneke Dielemans is een jaar na Peter de Koning bij Inholland gekomen. Sinds 2000 heeft ze gewerkt als docent Nederlands en communicatie, eerst als bij het cluster Finance/Accountancy, later bij Management. Sinds 2010 werkte ze tevens als fellow bij de onderzoekslijn van Peter de Koning.

Geen vaarwel
Peter de Koning en Janneke Dielemans kijken met veel plezier terug op hun werk. Zoals naar het onderzoek naar de stand van zaken van de invoering van de Code Goed Onderwijsbestuur in het voortgezet onderwijs dat ze samen in opdracht van de VO-Raad hebben uitgevoerd. Ook zijn ze van grote betekenis geweest voor Inholland, vanuit hun actieve rol in de MR. Met hun pensioen willen zij het werk nog niet helemaal vaarwel zeggen. Peter zullen we zeker nog terugzien als scriptiebegeleider en bij de Rechtswinkel. Janneke wil haar expertise gebruiken als lid van een Raad van Toezicht in het onderwijs.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.