Diemen,
17
oktober
2018
|
12:40
Europe/Amsterdam

Dag van het Onderwijs 2018 - Student in beweging

Roy Erkens, senior docent bij het Maastricht Science Programme (Universiteit Maastricht)

Even weg van de werkdruk en tijd voor inspiratie. Om samen te discussiëren, dromen en filosoferen over het onderwijs van nu én de toekomst. Donderdag 8 november 2018 is het weer tijd voor de Dag van het onderwijs, dit keer in Diemen met Student in beweging als thema. Oftewel: hoe krijg je studenten actief en wat levert dat de student en docenten op? Aanmelden? Accepteer de uitnodiging die je krijgt via de mail.

Keynotespreker is Roy Erkens (zie foto). Als senior docent bij het Maastricht Science Programme van de Universiteit Maastricht houdt hij zich bezig met het innoveren van onderwijs en als evolutiebioloog is hij geïnteresseerd in de diversiteit van het leven. In zijn lezing ‘Education That Moves You’ vertelt hij hoe onderwijsinnovaties zoals standing tutorials de passieve houding van studenten in onderwijsgroepen kan omschakelen naar een meer actieve houding. In het kader van Leren = durven gaat hij ook in op het lef om onderwijsinnovaties toe te passen. 

Workshops voor en door collega's
Tijdens de Dag van het onderwijs kun je meedoen aan diverse workshops, georganiseerd door en vóór collega’s. Op het programma staat onder andere een workshop over hoe de hackathon als werkvorm ingezet kan worden om interprofessionele vraagstukken op te lossen. In een andere setting kun je uitleg krijgen over de basisprincipes van de activerende didactiek.

Verder is de Dag van het onderwijs hét moment om de Wij Inholland awards uit te reiken voor de docent en het docententeam van het jaar. De awards gaan naar docenten en onderwijsteams die durven te leren. Docenten(teams) die in aanmerking komen steken hun nek uit, nemen risico’s, vallen en staan weer op, zijn aanstekelijk ambitieus voor studenten en een voorbeeld voor hen, zodat zij ook weer durven te leren. Andere criteria zijn persoonlijk & dichtbij, diversiteit als kracht, kwaliteit in interactie en aansluiting op de Inholland-thema's gezond, creatief en duurzaam.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.