Amsterdam,
12
februari
2019
|
12:50
Europe/Amsterdam

HvA, UvA, VU en Inholland varen mee tijdens Pride Amsterdam 2019

De HvA (Hogeschool van Amsterdam), de UvA (Universiteit van Amsterdam), de VU (Vrije Universiteit) en Hogeschool Inholland varen op 3 augustus 2019 samen mee met een eigen boot in de botenparade tijdens Pride Amsterdam 2019. Op 10 februari maakte de organisatie de deelnemers bekend. Het evenement vindt plaats op zaterdag 3 augustus 2019. De LHBTQ-gemeenschap laat dan zien dat je kunt houden van wie je wil.

Samen vertegenwoordigen de vier instellingen zo’n 107.000 studenten en zo’n 15.000 medewerkers. Nooit eerder namen onderwijsinstellingen zo eenduidig positie in als bij de gezamenlijke deelname aan de botenparade. Voor de HvA en Inholland is de deelname een primeur. De UvA en de VU deden al eerder mee.

De instellingen doen mee met een boot waar 80 studenten en medewerkers op kunnen meevaren. Het initiatief voor een gemeenschappelijke boot dit jaar komt van HvA en VU Pride, de LHBTQ-netwerken van medewerkers en studenten aan de HvA en de VU. De besturen van alle instellingen ondersteunen de deelname. De Canal Pride wordt voor de 24ste keer gehouden.

De initiatiefnemers motiveren de deelname aan de botenparade als volgt: ”Het hoger onderwijs is een belangrijk onderdeel van de stad Amsterdam. De instellingen zijn de drijvende kracht achter ontwikkeling, vernieuwing en tal van essentiële beroepen en diensten in de stad. We zetten kennis in als middel tegen onwetendheid, vooroordelen en onbegrip. We delen niet alleen kennis, maar ook waarden, zoals gelijkwaardigheid van LHBTQ’ers in de samenleving. We willen aan de stad, aan voormalige, huidige en toekomstige studenten en medewerkers laten zien dat iedereen welkom is in het hoger onderwijs en dat je mag zijn wie je wilt zijn.”

Meevaren?
Studenten en medewerkers van Inholland kunnen zich binnenkort aanmelden om mee te varen op de boot.

Reacties 1 - 4 (4)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Saskia
22
February
2019
Leuk. Ik wil graag mee met twee (plekjes):) !
Angelique Castillion
19
February
2019
Ik wil ook op de boot
Herbert Jansen
19
February
2019
Jaaa! Heel goed! Reserveer maar vast een plekje voor me :-)
Ronald Rouwendal
19
February
2019
Zou graag op de boot staan