Rotterdam,
10
december
2018
|
13:59
Europe/Amsterdam

Masterclass Irene Moors: doorzetten, dan kom je er wel

Televisielegende Irene Moors bracht vorige week een bezoek aan Inholland Rotterdam voor een masterclass. Irene Moors kennen we natuurlijk allemaal van programma’s zoals Telekids, LIFE4YOU en De TV Kantine. De masterclass is georganiseerd door Triple C Management, het studenten managementteam van leerwerkbedrijf NEWb; onderdeel van de opleiding Creative Business.

Irene Moors kwam vertellen over haar kijk op de media. Het gesprek startte met een Quik Q&A, een snelle vragenronde.  Daaruit bleek dat Irene liever presenteert dan acteert. De laatste rol die Irene speelde was in de kinderfilm Elvy’s Wereld, waarin zij de rol van Elvy’s moeder vertolkte. Toch gaat volgens haar niets boven het presenteren van een programma, met grote voorkeur samen met haar tv-partner Carlo Boszhard achter een tafel, zoals bij LIFE4YOU en Life&Cooking. Een dergelijk programma zou zij in de ideale wereld ooit nog een keer presenteren, maar dan nog grootser en nog spectaculairder. De studenten spraken de hoop uit dat er nog een TV Kantine-film komt. Tevergeefs, die zit niet meer in de planning.

Tijdens de opnames van haar laatste film leerde Irene Nienke Plas kennen, één van Nederlands bekendste vlogsters/influencers. Zij liet aan Irene zien hoe het leven van een online influencer eruitziet en dat dit niet altijd mee valt. Irene sprak haar bewondering uit over de jeugd die op dit moment de media aan het veroveren is.

Na het interview was er een gelegenheid om de studenten wat vragen te laten stellen aan Irene. Hier werd gretig gebruik van gemaakt en er kwamen mooie vragen naar voren. Bijvoorbeeld of Irene meer heeft genoten van Telekids of van De TV Kantine. Haar antwoord? Telekids. Bij dit programma moest zij alles zelf leren: ze werd in het diepe gegooid en het uiterste van haar creativiteit werd gevraagd.

Een andere vraag was of Irene tips heeft voor aankomende stagiaires in de televisiewereld. De televisiewereld is hard, omdat er keihard wordt gewerkt. Productieteams zijn in verhouding kleiner geworden, dus stagiaires zijn makkelijk om in te zetten. Stage lopen is dus heftig maar je leert er ontzettend veel van. Doorzetten dus, want dan kom je er wel! De masterclass was een groot succes en werd leuk afgerond met een meet & greet waar studenten zelf met Irene in gesprek konden gaan en foto’s maken.

Volgende masterclass en meer info
Op 20 december 2018 is de volgende masterclass met Erland Galjaard!! Meer informatie is te vinden op de NEWb instagrampagina of de NEWb facebookpagina.

Volg de avonturen van de studenten van leerwerkbedrijf NEWb op de socials!

Tekst en foto's: Demi Grootscholten en Kevin Altena.