Alkmaar/Diemen/Istanboel,
01
november
2018
|
09:16
Europe/Amsterdam

Studenten Business Studies gaan uitdagingen aan in Istanboel

Voor een uitdagende Business Challenge waren studenten Business Studies van Inholland Alkmaar en Diemen afgelopen week in Turkije. Samen met Turkse studenten en studenten van Hogeschool Utrecht en Hogeschool Leiden gingen ze in Istanboel aan de slag voor opdrachtgever Eureko Sigorta, een dochteronderneming van verzekeraar Achmea.

Uitdagingen in de verzekeringsbranche
De Challenge bestond voor de studenten uit het zoeken naar oplossingen voor Achmea om de penetratiegraad van verzekeringen te vergroten en het gebruik van virtual reality en augmented reality bij de marketing en sales van hun verzekeringsproducten te stimuleren. Flinke uitdagingen voor een Islamitisch land met een relatief hoog percentage jongeren en weinig kennis en vertrouwen in verzekeringen in het algemeen.

Buffelen tot diep in de nacht
Na de uitgebreide briefing door de top van Achmea Turkije gingen de studenten in gemixte Nederlands-Turkse groepen aan de slag. Met de opdracht om een paar dagen later met een creatieve en concreet uitgewerkte oplossing te komen; een fikse klus. Gelukkig was de Ozyegin University, waar de studenten te gast waren, 24 uur per etmaal open met prima faciliteiten om te werken en tot diep de nacht door te gaan. Een night dinner cruise over de Bosporus vormde een welkome onderbreking, afgesloten bovendien met een danceparty op het achterdek!

Het slotevenement vond plaats in het Palais de Hollande, de ambtswoning van de Consul Generaal aan de hippe en befaamde winkelstraat Istaklal. Dressed to the occasion presenteerden de studenten inventieve en haalbare concepten aan de top van Achmea. De week kon daarna worden afgesloten met een buffet en een borrel en tot slot: een onderdompeling in het uitgaansleven van Istanboel.

Een leerzame reis met nieuwe vrienden
“Een leerzame reis, amazing time, veel internationale contacten gelegd, lots of fun, gewerkt aan een ‘echte’ opdracht, great week, veel plezier, had the best time and made new friends”; aldus reacties van studenten. Vanzelfsprekend zijn er connecties gemaakt met de Turkse studenten, de top van Achmea en met elkaar. De LinkedIn- en Instagram-uitnodigingen zijn verstuurd en de reünie staat in de steigers!

Het Honorair Consulaat-Generaal (HCG) van Turkije in Leiden heeft drie speerpuntsteden in Nederland: Alkmaar, Leiden en Utrecht. Twee jaar geleden is vanuit de locatie Alkmaar een overeenkomst aangegaan met het HCG waarbij de belangrijkste doelstellingen zijn internationale projecten te ontwikkelen waar zowel Nederlandse als Turkse studenten bij betrokken zijn. Het HCG biedt daarbij ondersteuning: kennis van Turkije en toegang tot hun netwerk van veelal Nederlandse bedrijven in Turkije.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.