Rotterdam,
20
februari
2019
|
10:38
Europe/Amsterdam

Uitnodiging: Economische Verkenning Rotterdam 2019

Rotterdam groeit, de bevolking stijgt tot 2035 met 55.000 mensen en de economie van Rotterdam verschuift steeds meer naar een diensteneconomie. Wat betekent dit voor de stad? Om welke voorzieningen vraagt de groei van Rotterdam en welke ruimte heeft de economie nodig? Ontstaan er nieuwe verbindingen tussen wonen, werken en leren? Welke rol krijgt de maakindustrie in onze stad? En wat betekent dit voor de arbeidsmarkt?

Leestijd: 2 minuten

Tijdens de presentatie van de Economische Verkenning Rotterdam (EVR) 2019 op maandag 4 maart bij het Scheepvaart en Transport College in Rotterdam passeren deze en andere vragen de revue. Er wordt inzicht gegeven in de laatste cijfers van de Rotterdamse economie en laten zien wat ze kunnen betekenen. Francine Houben (architect-directeur Mecanoo) presenteert haar visie op de groei van de stad. Vervolgens gaat een panel van deskundigen in op de groei en de uitdagingen van de stad. Daarna kan er deelgenomen worden aan één van de volgende workshops:

  • Workshop ‘Plannen in onzekerheid’
    Jeroen Toet en Michiel de Vries (Jester Strategy) staan stil bij hoe de methode van scenarioplanning waarde kan hebben als instrument bij beleidsvorming en visiebepaling.
  • Vraaggesprek ‘Economische ontwikkelingen en Brexit’
    Geert Maarse gaat met Frank van Oort en Jeroen van Haaren (Erasmus Universiteit Rotterdam) en Walter Manshanden en Olaf Koops (NEO Observatory) dieper in op de economische ontwikkelingen van stad en regio en de Brexit in het bijzonder.
  • Workshop ‘Mapping Creative Rotterdam’
    Kenniscentrum Creating 010 (Hogeschool Rotterdam), de Willem de Kooning Academie en R’damse Nieuwe gaan in op het belang van de creatieve industrie en creatieve professionals voor de ontwikkeling van het stedelijke, innovatieve milieu van Rotterdam.
  • Workshop ‘Duurzaam voeden van de groeiende stad’
    Het Research and Innovation Centre Agri, Food & Life Sciences (Hogeschool Inholland) voedt je met nieuwe inzichten aan de hand van casestudies. Je krijgt inspiratie om samen de voedseltransitie vorm te geven.
  • Workshop ‘Op zoek naar de Groeiformule met nlgroeit’
    Onder leiding van Niek Karsmakers (nlgroeit) vertelt de Rotterdamse ondernemer Jan Boom (Aldowa) over zijn groeiverhaal. Daarnaast gaat Martin Luxemburg (Erasmus Centre of Entrepeneurship) in op de economische groei in Rotterdam.
  • Workshop ‘Ready fot the future’
    Elodie de Jong, operationeel manager bij Randstad regio Rotterdam en Annelies Graafland projectmanager recruitment & arbeidsmarkt van Randstad Uitzendbureau, nemen je in deze workshop mee naar de toekomst, waarbij de invloed van robotisering op de arbeidsmarkt en recruitment centraal staat.

Na afloop is er gelegenheid tot netwerken tijdens de borrel. Het belooft een inspirerende middag te worden, meld je aan

Reacties 1 - 1 (1)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.
Iris monster
01
April
2019
Hallo,

Ik zou graag (in het verlengde van deze bijeenkomst) het e-mailadres van Annelies Graafland ontvangen. Dit om contact met haar op te nemen over een eventuele lezing over ‘de toekomst van de stad’ voor JCI-leden.

Ik hoor graag, vast dank!
Daan Stet
02
April
2019
Dag Iris, ik heb je verzoek doorgegeven aan mijn collega's in Rotterdam.