Diemen,
08
november
2018
|
17:15
Europe/Amsterdam

‘Wij staan dichtbij de studenten én elkaar’

Wij Inholland award voor docententeam Business IT & Management

Grote betrokkenheid en enthousiasme bij de studenten én elkaar, zijn slechts enkele van de vele lovende woorden, donderdag in Diemen tijdens de Dag van het Onderwijs voor de docenten van de opleiding Business IT & Management (BIM). Teamleider Boudewijn Boelman en zijn collega’s mogen zich de gelukkige winnaars noemen van Wij Inholland award voor het beste *team van 2019. “Dit voelt als een enorme waardering!”

“Deze docenten motiveren en stimuleren de studenten door elkaar veel persoonlijke aandacht te geven”, benadrukt collegelid Marcel Nollen tijdens de uitreiking van de award. “Hierdoor worden potentiële dropouts tot kansrijke studenten en professionals getransformeerd. Door oog te hebben voor individualiteit van student en docent, een kritische blik en de ruimte te nemen die Inholland geeft, groeit onderwijskwaliteit op een natuurlijke manier. Kwaliteit in interactie laat zich zien in het steeds meer binden van marktpartijen, regionale overheden en ROC’s aan de opleiding.”

Topopleiding 2019
De jury is verder lovend over de “mooie NSE-score” op alle indicatoren. In de HBO Keuzegids 2019 werd de opleiding niet alleen uitgeroepen tot ‘Topopleiding 2019’, maar bleek BIM binnen haar categorie ook nog eens de beste opleiding van Nederland te zijn. Zeer goed oordeelden studenten over de inhoud van de opleiding, toetsing, docenten, vaardigheden en faciliteiten.

“We hebben hem verdiend omdat we altijd zo goed bezig zijn gebleven”, laat Jacqueline Meijer weten. Als docent, studiebegeleider én afstudeercoördinator is ze al ruim twintig jaar verbonden aan de opleiding. In die tijd heeft BIM ook moeilijke tijden gekend. “Ook toen de opleiding kleiner werd zijn we ons altijd op volle kracht blijven inzetten. Wij zijn altijd op een hele goede manier in beweging, zonder de stabiliteit uit het oog te verliezen. Deze award voelt dan ook als een belangrijke waardering voor al die jaren.”

Wij zijn altijd op een hele goede manier in beweging, zonder de stabiliteit uit het oog te verliezen.
Jacqueline Meijer, team Business IT & Management Diemen

Ze omschrijft het BIM-team, als een groep waarin de collega’s verschillende rollen hebben, maar met de bereidheid om die rollen van elkaar over te nemen. “Wij zijn allemaal individuen met ieder zijn eigenaardigheden maar we accepteren het van elkaar. Af en toe botst het, maar we komen er altijd uit. Dat vind ik heel erg mooi. Naast dat we dichtbij elkaar staan, staan we ook heel dichtbij de studenten. Dit zijn voornamelijk jongens met heel verschillende achtergronden. Daar hebben we aandacht voor en we proberen die diversiteit ruimte te bieden.”

'Allemaal winnaars'
"Jullie zijn top of the bill en allemaal winnaars", zei Marcel Nollen over de nummers twee en drie en de overige genomineerden. Het team Pabo Rotterdam eindigde op de tweede plaats. De docenten krijgen onder meer waardering voor de nieuwe vormgeving van de instroom waarbij “persoonlijk en dichtbij begint met het bieden van maatwerk” voor bezoekers op de open dagen. “Het samen ervoor gaan en nieuwe stappen durven zetten straalt van dit team af. Met resultaat: en mooie jaarlijkse stijging op de NSE.”

De derde plaats is voor het team Leisure & Events Management in Diemen, waar studenten zich thuis voelen en een grote betrokkenheid van de docenten ervaren. “Waardering ook voor het bekennen van kleur door de keuze voor grootstedelijke vraagstukken, en voor docenten en onderzoekers die met een been in de praktijk staan en daarmee zorgdragen voor extra binding met het werkveld.”

De overige genomineerden waren het team Social Work Den Haag, het team Social Work flexibele deeltijd en het team Agri & Food van Inholland Delft/Amsterdam. Als winnaar van de award neemt team BIM het ‘stokje’ over van het team Technische Informatica van Inholland Alkmaar, die de award vorig jaar binnensleepte.

Lees ook het interview ‘Als je geen vragen stelt, kom je jezelf tegen’, waarin BIM-teamleider Boudewijn Boelman in gesprek gaat met flexibele deeltijdstudenten Joris en Raymond. 

Juryrapport Wij Inholland award categorie Docententeam 2019 (pdf)

*)Het team BIM bestaat uit: Boudewijn Boelman, Vanessa Fernand, Farah Badloe, Cindy Klaver, Eva Metz, Maarten Cornelissen, Jacqueline Meijer, Willem van der Wurff, Arsjaad Imami, Piet Walter, Frank Schreurs, Bas Janszen, Arno Spierenburg.

*)Met de award mag het team BIM zich het hele jaar 2019 winnaar noemen. Aan de prijzen is een bedrag van 2.500 euro verbonden, te besteden aan onderwijsinnovatie.

Reacties (0)
Het bericht is verzonden, deze zal worden geplaatst na goedkeuring.