Mijn naam is Christa Wijga en ik ben docent bij de opleiding Technische Bedrijfskunde. Ik ben in dienst bij Inholland sinds september 2012.
In welke vakken geef je les?
Ik geef les in de vakken Logistiek, Supply Chain Management, Onderzoek, Lean en Procesverbeteren. Daarnaast begeleid ik studenten bij het project Onderzoek & Advies, de stage in het derde studiejaar en het afstuderen.
Heb je bij andere bedrijven of scholen gewerkt voordat je docent werd bij Inholland?
Ik heb als stafmedewerker logistiek gewerkt bij het VU Medisch Centrum, daarna bij de Noordwest Ziekenhuisgroep als Hoofd Bedrijfsbureau, bij Staples, bij een groothandel in kantoorartikelen als kwaliteitsmanager, bij de Hogeschool van Amsterdam als databasemarketeer en bij LIPS+ als accountmanager.
Werk je momenteel nog naast je baan bij Inholland?
Nee.
Heb je binnen Inholland naast het docentschap ook nog een andere rol?
Ja, ik ben voorzitter van de toetscommissie en lid van de curriculumcommissie.
Welk type student kiest voor deze opleiding?
De studenten die kiezen voor deze opleiding zijn studenten met een brede interesse en een behoorlijke nieuwsgierigheid. Ze vinden het leuk om samen te werken aan het verbeteren van processen bij bedrijven. Ze kunnen analytisch denken en zijn goed met cijfers.
Hoe is het persoonlijk contact tussen student en docent geregeld?
Het is een relatief kleine opleiding, waardoor er ruimte is voor persoonlijk contact tussen student en docent. Docenten zijn goed benaderbaar. In het eerste jaar hebben de studenten een studieloopbaanbegeleider, een docent van wie ze ook les van krijgen. Vanaf het tweede jaar is er een studiecoach bij wie de studenten met studie-gerelateerde problemen terecht kunnen.
Waar komen studenten terecht na deze studie?
Doorgaans komen ze terecht in een managementrol. Maar ze kunnen ook adviseur worden of ondernemer.
Mijn tip voor aankomende studenten:
Oriënteer je breed. Kijk ook eens bij opleidingen die niet in je top 3 staan. Bedenk of je een generalist of specialist wilt worden. En voel ook de sfeer van de opleiding. Je moet het er toch vier jaar naar je zin hebben.
'Mijn tip: oriënteer je breed. Kijk ook eens bij opleidingen die niet in je top 3 staan. Bedenk of je een generalist of specialist wilt worden.'