Sensorisch onderzoek

Start

Delft, woensdag 12 juni 2019


Duur

9 maanden, 15 opleidingsdagen van 9:00 - 17:00 uur

Waardepapier

post-hbo diploma

Investering

€ 4.850 (excl. ca € 70 literatuur) bij inschrijven voor de gehele opleiding 

Losse moduleprijzen (excl. ca € 70 literatuur):
Module 1 € 875
Module 2 € 1.750
Module 3 € 1.750
Keuzemodule 4 of 5 € 875
Totaal bij modulaire inschrijving: € 5.250

Overige kosten:
€ 330 examen Sensorisch Onderzoeker A (optioneel)
€ 440 examen Sensorisch Onderzoeker B (optioneel)

NB: Jouw scholingskosten fiscaal aftrekbaar? Lees verder! 


Type

opleiding


Niveau

post-hbo

Opleidingsleiders en docenten Harry Vogel en Vera van Stokkom

Harry Vogel werkt als docent Food Commerce and Technology (Voedingsmiddelentechnologie) aan Hogeschool Inholland. Binnen de Profgroep Sensorisch Onderzoek is hij lid van de examencommissie Sensorisch onderzoeker A en B. Deze commissie, bestaande uit sensorische onderzoekers uit bedrijfsleven en onderwijs, verzorgt de examens onder auspiciën van NIMA en MOA. Ook verzorgd hij regelmatig trainingen Sensorisch Onderzoeker A voor de MOA.

Vera van Stokkom is sinds 2013 docent-onderzoeker bij de opleiding Food Commerce and Technology. Zij geeft les in sensoriek, onderzoeksmethodieken en voeding & gezondheid. In 2018 is zij gepromoveerd aan de Wageningen Universiteit met haar proefschrift: ‘Vegetable Acceptance, a bittersweet story. The role of taste in acceptance of vegetables.’ Zij heeft diverse artikelen gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften zoals Food Quality and Preference, Appetite en Food Research International.

Toetsing

Na module 1 kun je meedoen aan het examen van de NIMA/MOA Sensorisch Onderzoeker A.
Module 2 wordt afgetoetst middels een examen en assessment.
Module 3 wordt afgesloten met een opdracht en je kunt meedoen aan het NIMA/MOA examen Sensorisch Onderzoeker B.
Modules 4 en 5 worden afgesloten met een opdracht.

Externe examens (bij NIMA/MOA)

Module 1: Sensorisch Onderzoeker A
Module 2: Sensorisch Onderzoeker B

Belangrijkste literatuur

  • Brinkman, J.H.M. (2016, 5e druk) Proeven van Succes: sensorisch onderzoek: technieken, procedures en toepassingen, Amsterdam , CLOU .
  • Kilcast, D. (2010) Sensory Analysis for Food and Beverage Quality Control A Practical Guide, Woodhead Publishing

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Rutger Boudewijn
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Rutger
T: 06 1144 9895 | 088 466 30 30
E: rutger.boudewijn@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven