Middle management

Docent Ealse Wouda


“Een goede financieel manager denkt out of the box”

Ealse Wouda is docent financieel management aan de opleiding Middle Management. Een vak dat vaak wordt gezien als moeilijk, saai en ingewikkeld maar dat volgens Ealse zeker niet is!

“Een financieel manager denkt ‘out of the box’ na over financiën. Financieel management is dus iets heel anders dan boekhouden! Heel belangrijk daarin is de samenwerking met andere disciplines in de organisatie, zoals HRM. Stel, het ziekteverzuim in de organisatie is hoog. Dan kun je als financieel manager louter sturen op de kosten. Maar je kunt ook samen met HRM de ziekteverzuimcijfers analyseren en oplossingen bedenken. Zo ontstaat er ook veel meer draagvlak voor beleid.

Cijferkennis

De module biedt de nodige financiële vakinhoud, maar er is ook aandacht voor het managementaspect. En ook zonder kennis van cijfers ben je welkom, want de basis wordt uitgebreid behandeld. Een tijdje geleden kwam ik een oud-deelnemer tegen op LinkedIn. Hij was controller geworden bij het bedrijf waar hij destijds al werkte. Het leuke is dat hij zich voordat hij startte met de module Financieel Management nog nooit met cijfers had beziggehouden.

Vriendschappen

Mooi aan dit werk vind ik dat je leert mét elkaar, als team. Blijft iemand achter, dan krijgt hij of zij hulp van anderen. Ik ervaar altijd een gezellige sfeer onder de deelnemers en veel humor. Regelmatig zie ik zelfs vriendschappen ontstaan en contacten voor het leven. Een opleiding volgen brengt zo veel meer dan een papiertje. Onderwijs is mijn passie en geeft me veel energie. Ik geef met evenveel plezier les aan een vijftienjarige puber als aan een veertigjarige leidinggevende bij een vuilverwerkingsbedrijf.

Camper

Als docent werk ik drie dagen in de week voor het ROC Friesland College. De rest van de week werk ik vanuit mijn bedrijf 'Wouda Studieadvies' als freelancer voor verschillende opleidingsinstituten, zoals Inholland Academy. Ben ik vrij, dan ga ik motorrijden, watersporten of op pad met onze camper. Daarnaast maak ik graag lange wandelingen met mijn enthousiaste husky/stabij ‘Noortje’. Mijn droom is om na mijn pensionering ieder jaar voor vier maanden te overwinteren in Zuid-Spanje. Het liefst natuurlijk met een luxe uitgevoerde camper.”
Ealse Wouda

docent opleiding Middle management

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven