Projectmanagement

Referentie post-hbo ProjectmanagementOud-deelnemer Dirk van Viegen over de opleiding Projectmanagement

"Wil je zowel hard- als softskills op het gebied van projectmanagement op een praktische wijze eigen maken? Ik heb in mijzelf geïnvesteerd door het volgen van de post-hbo opleiding Projectmanagement van Inholland Academy en raad deze iedereen aan!

Tijdens de opleiding werk je binnen verschillende modules in groepsverband aan opdrachten op het gebied van o.a. projectmatig werken, persoonlijk leiderschap en stakeholdermanagement. De opzet van de opleiding is duidelijk, praktijkgericht en stimuleert je om de leerstof direct toe te passen tijdens je werk. De lesonderwerpen zijn goed gekozen, uitdagend en worden ondersteund door actueel lesmateriaal en studieboeken. Ook zijn de studiefaciliteiten  goed geregeld. De docenten zijn professionals uit het werkveld, hebben kennis van zaken en zetten graag een extra stap voor de deelnemers. Hierdoor waren er genoeg mogelijkheden om voorbeelden uit de beroepspraktijk binnen de groep te behandelen en inzichten uit te wisselen.

Wat ik dan ook een mooi facet van de opleiding vond, was de samenstelling van de groep. Mededeelnemers waren actief in o.a. het onderwijs, de machinebouw, zorg en overheid en brachten daardoor vanuit verschillende vakgebieden unieke projecten mee naar de opleiding. Het is even wennen om in groepsverband aan een project uit een ander vakgebied te moeten werken, maar daarentegen enorm leerzaam. Je stapt natuurlijk uit je comfortzone, maar wordt om die reden extra gestimuleerd om niet inhoudelijk de diepte in te gaan. Hierdoor kun je je vooral richten op de taken die bij een projectleider horen. Denk hierbij niet alleen aan het plannen en beheersen van het project, maar ook aan het communiceren met stakeholders en het omgaan met verwachtingen en belangen. Tijdens de opleiding werd er dan ook veel aandacht besteed aan interactieve oefeningen, klassikaal presenteren van de opdrachten en het geven en ontvangen van gedegen feedback.

Zoek jij verdieping op het gebied van projectmanagement, ‘people skills’ en persoonlijk leiderschap? Overweeg dan zeker deze opleiding Projectmanagement van Inholland Academy."

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Floortje Dopmeijer

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Floortje Dopmeijer
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Floortje
T: 06 2111 5369 | 088 466 30 30
E: floortje.dopmeijer@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven