Sociaal en Duurzaam Inkopen

Founder Marco Swart over het ontstaan van de opleiding Sociaal en Duurzaam Inkopen

"De opleiding Sociaal en Duurzaam Inkopen is ontstaan vanuit de behoefte om inkopers en andere verantwoordelijken alles te vertellen over het waarom, hoe, wat en waar van bewust inkopen. De praktijk leerde ons dat dit (nog) niet hoog op ieders agenda stond. Vanuit de sociale onderneming Nelis Company hebben we met een ontwikkelteam bestaande uit meer dan 20 professionals samengewerkt aan het concept voor deze leergang. De samenstelling van het team is zo divers mogelijk gehouden. De bindende factor: allen zijn op een eigen wijze betrokken bij en werken aan sociaal ondernemen en/of inkopen. Het concept heette toen nog 'leergang Social Buying', maar heeft o.a. door de samenwerking met Inholland Academy de naam 'opleiding Sociaal en Duurzaam Inkopen' gekregen.

Onze leidende vraag is: hoe kunnen we inkopers en andere beslissers van bedrijven en overheidsorganisaties ‘beter’ maken in sociaal en duurzaam inkopen?

Een compacte opleiding zou inkopers en andere verantwoordelijken kunnen leren waarom het belangrijk is, hoe het werkt en wat de voordelen (kansen) zijn. Daar wordt iedereen beter van."

Over Marco Swart - founder van de opleiding Sociaal en Duurzaam Inkopen

Impact creëren. Verandering initiëren. Zaken in beweging brengen. Het daadwerkelijk realiseren van toegevoegde waarde voor de mens, voor dieren en voor de natuur. Dat is de rode draad in alle projecten waar hij zich mee bezig houdt. Hierbij gaat het om relaties aangaan en behouden. Om interactie in plaats van transactie. En om relevantie. Samengevat in impact full business development. Swart: "Als individu kan ik sociaal en duurzaam inkopen en een (klein) verschil maken. Stel je voor hoe groot die impact kan worden, als ik 1% of 10% van alle inkopers in Nederland kan opleiden om hetzelfde te doen! Dat is mijn missie. Doen jullie mee?" 

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Samantha Dooper bewerkt.png

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Samantha Dooper
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Samantha
T: 06 1527 9389 | 088 466 30 30
E: samantha.dooper@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven