Big Data Business Analist

Docent Rick van der Lans

Rick van der Lans is een gerespecteerd en onafhankelijk analist, adviseur, auteur en internationaal bekende spreker. Hij is gespecialiseerd in data-architectuur, datawarehousing, business intelligence, big data en databasetechnologie. Hij heeft vele seminars en webinars gepresenteerd en keynotes bij industry-leading conferenties. Hij weet als geen ander een goede balans te vinden tussen op de praktijk toegesneden technologische en strategische zaken. Hij is de voorzitter van de jaarlijkse Data Warehousing en Business Intelligence Summit in Nederland. Rick is in 2018 op de bekende Onalytica Influencer List geklommen tot de zesde meest invloedrijke BI-analist wereldwijd.

Rick helpt cliënten wereldwijd met het ontwerpen van hun data-architecturen. Hij is invloedrijk geweest bij het wereldwijd introduceren van de nieuwe logische datawarehouse-architectuur, waarmee organisaties meer flexibele business intelligence systemen kunnen ontwikkelen.

Hij heeft honderden artikelen en blogs geschreven voor toonaangevende vakbladen en websites en van zijn hand zijn vele educatieve en populaire whitepapers verschenen voor een groot aantal leveranciers. Hij was de auteur van het eerste beschikbare boek over SQL, getiteld Introduction to SQL, dat in vele talen gepubliceerd is en waarvan meer dan 100.000 exemplaren verkocht zijn. Recentelijk publiceerde hij de boeken Data Virtualization: Selected Writings en Data Virtualization for Business Intelligence Systems.

Rick van der Lans - docent Big Data Business Analist

Rick van der Lans, docent Big Data Business Analist

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven