Big Data Business Analist

Docent Tienko Siersema

"Mensen zijn boeiend en altijd voegen ze iets toe! Ik ontdek graag wat hen drijft en waarom ze de dingen doen zoals ze doen. Ik ben een 'pur sang' ondernemer met meer dan 35 jaar ervaring op veel gebieden. Onderscheidend aan mij is mijn vermogen om als manager, verandermanager of mentor snel een organisatie te doorgronden (zowel strategisch als tactisch), goed de werkzaamheden te analyseren, ideeën uit te dragen, mensen te motiveren en mobiliseren en daarbij succesvol processen te implementeren.

Met name als HR-manager van een grote internationale organisatie heb ik geleerd dat veranderende organisaties meestal tekortschieten waar het gaat om het meenemen van de mensen. En dat terwijl juist veranderen per definitie een gevoel van onzekerheid geeft en daarmee ook een eerste reactie van weerstand teweegbrengt. Door verandering altijd vooraf in de context van de betrokken medewerkers te plaatsen, kan veel weerstand vooraf worden weggenomen en draagvlak vele malen sneller gecreëerd.

Om die reden geef ik ook al jaren graag les in verandermanagement. Eigen praktijkervaringen en het spiegelen van ervaringen van anderen op dit gebied vormen een prima voedingsbodem om de fundamenten voor een goede en doordachte veranderaanpak te leggen. Dat is ook wat ik terug hoor van mijn deelnemers. En daar gaat het tenslotte om!

Ook het doorvoeren van Big Data-strategieën levert vaak ongewild en onverwacht veel weerstanden binnen bedrijven op. Daarom vind ik het mooi dat ik een bijdrage mag leveren aan deze opleiding."Tienko Siersema, docent Big Data Business Analist

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Judith Loogman
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Judith
T: 06 2911 8971 | 088 466 30 30
E: judith.loogman@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven