Data Governance

Docent Josse Vessies

Josse Vessies heeft de unieke gave om de werelden van data-science en cultuur te combineren. Vragen over U-theorie of programmeren met Python & R beantwoordt hij met dezelfde toewijding als die over de laatste voorstellingen met zijn HIPS (Harmonious Interactive Positioning System) performance collectief.

Met HIPS onderzoekt hij, samen met Clémentine Schmidt, onder meer hoe mensen met elkaar omgaan in deze digitale tijden vol oplichtende schermen en mobiele social media. Daarbij combineren ze data, digitale media & fysiek theater op een bevlogen manier. Zo hebben ze onder meer data en dans weten te visualiseren in augmented reality (AR). Een relatief onontgonnen gebied waar tech-giganten als Apple en Microsoft veel in investeren.

Tegenwoordig komen steeds meer praktische oplossingen op het gebied van AR in de handen van zowel consumenten als bedrijven. Veel commentatoren voorspellen dan ook al een paar jaar dat AR de komende jaren een hoofdrol gaat spelen als het gaat om innovaties. Volgens Josse draait alles om het luisteren naar de werkelijkheid buiten je verwachtingssfeer om. Door open te staan voor het onverwachte, kom je uit bij verrassende, creatieve oplossingen waar je anders nooit aan had gedacht.

Neem nu eens U-theorie van Otto Scharmer, zelf tegenwoordig een docent aan het gerenommeerde Massachusetts Institute of Technology (MIT) in de VS. Hierbij draait het om het doorbreken van gedragspatronen uit het verleden die niet productief zijn. Een noodzaak voor decision-makers die met wat voor crisis dan ook te maken krijgen. Ga maar eens na. Waar sta jij als leider als je niet de beslissingen kunt maken waar je jezelf voor aan het trainen bent?

Combineer dit met de vele mogelijkheden die programmeertalen Python en R bieden voor data-scientists van alle niveaus. Daar kun je zonder problemen mee aan de slag voor je doelen op het gebied van data-analyses of machine learning. Vandaar ook dat Josse een veelgevraagde docent is die het creatieve met het praktische kan verenigen.

Josse Vessies, docent Data Governance

Terug naar In het kort

Interesse in deze module? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is deze module iets voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven