Opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (POH 1jr)

Docent Colette van Eck - opleiding POH 1jr

Colette van Eck is een bezig bijtje. Ze werkt onder andere als POH somatiek bij een huisartsenpraktijk in Heerhugowaard. Ook zet ze haar kennis in als docent in de post-hbo opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenzorg.

“Mooi als deelnemers hun kracht als coach ervaren”

“Binnen de opleiding POH in de huisartsenpraktijk verzorg ik diverse lessen. Bijvoorbeeld over positieve gezondheidszorg, zelfmanagement, medicatie en glucosemeting bij diabetes, NHG-standaarden Astma en COPD en spirometrie. Ik vind het ontzettend leuk om kennis over te dragen aan een nieuwe generatie praktijkondersteuners.

Peuk uit

Ook geef ik les over mijn ‘paradepaardje’ stoppen met roken. Naast mijn docentschap en mijn werk bij de huisartsenpraktijk heb ik namelijk een eigen bedrijf, Peukuit.nl. Hierbij bied ik ondersteuning aan mensen die willen stoppen met roken, zowel op individuele basis als in groepsverband. Er is niks mooier en uitdagender dan mensen begeleiden naar een gezonder leven, vind ik. Dat wil ik de deelnemers van de opleiding ook meegeven.

Coachende rol

Mijn missie is geslaagd als deelnemers de mens achter de ziekte zien en ook ‘lastige’ patiënten als een uitdaging gaan beschouwen. De praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk krijgt steeds meer een coachende functie. Ik wil deelnemers graag laten ervaren dat ze vanuit die coachende rol echte gedragsverandering bij mensen op gang kunnen brengen.

Groeien in vak

Gedurende het studiejaar zie ik deelnemers groeien in het vak. Ik voel me vereerd dat ik een stukje mag bijdragen aan deze groei. Vorig studiejaar zei een deelnemer tijdens de les over zelfmanagement: ‘Wat mooi om te ervaren dat de functie van POH veel meer behelst dan alleen medicijnen adviseren en het protocol volgen.’ Voor die ervaring doe ik het!

Reizen

Wat mij inspireert? Zakelijk word ik geïnspireerd door vrouwen die een passie hebben voor hun eigen bedrijf. Persoonlijk word ik vooral geïnspireerd door mijn twee (stief) kinderen, die op sterke en geheel eigen wijze in het leven staan. In mijn vrije tijd houd ik van fotograferen én reizen. Zo willen mijn vriend en ik binnen een paar jaar onze kennis en kunde gaan inzetten voor projecten in Afrika. Ik uiteraard op het gebied van de zorg!”Colette van Eck

docent opleiding Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven