Voorbereidingscursus Management en Organisatie

laden

Wil je een hbo-opleiding volgen bij Hogeschool Inholland, maar moet je de vaktoets Management & Organisatie als onderdeel van de deficiëntietoets of 21+ toets halen om toelaatbaar te zijn? Dan kun je een korte voorbereidingscursus Management & Organisatie volgen om je voor te bereiden op de deficiëntietoets of 21+ toets van Hogeschool Inholland. 

NB Voor de 21+ toets van 6 juli 2018 is deze voorbereidingscursus verplicht. 

Programma

De cursus is op havo 5 niveau. Je ontvangt twee weken voor aanvang van de voorbereidingscursus de literatuurlijst met aan te schaffen literatuur en de zaken die je als zelfstudie dient te bestuderen. De volgende onderwerpen die bestudeerd en getoetst zullen worden zullen centraal staan:

  • balans (bezit, schuld, EV) 
  • resultatenrekening (kosten en opbrengsten) 
  • break-even 
  • financiële kengetallen centraal

Primair gaat het om de rekenvaardigheid, maar er worden ook vragen gesteld over de theorie. De bestudeerde stof zal tijdens de cursus nader behandeld worden. Dit gebeurt in drie bijeenkomsten van 3 uur.

Resultaat

Na het volgen van deze cursus ben je goed voorbereid op de 21+toets of deficiëntietoets Management & Organisatie van Hogeschool Inholland. Na het behalen van de 21+ toets heb je kennis van het betreffende vak op havo 5 niveau.

Belangrijk:
Je kunt pas deelnemen aan deze voorbereidingscursus als je je bij Studielink hebt aangemeld voor een opleiding. In studielink geef je aan of je een 21+ toets gaat doen. Aanmelding voor de 21+ toets kent een strikte en vroegtijdige sluitingsdatum. Lees meer over de 21+ toets.

Ook kun je omdat je niet voldoet aan de vakkenpakketeis een deficiëntietoets doen. Als je je via Studielink hebt aangemeld voor een opleiding en je wilt de deficiëntietoets doen, dan stuur je een e-mail naar: toelatingstoets@inholland.nl. Aanmelding voor de deficiëntietoets toets kent een strikte en vroegtijdige sluitingsdatum. Lees meer over de deficiëntietoets.  
 
De voorbereidingscursus Management & Organisatie is een voorbereiding op beide toetsen.

Start

Diemen: nader te bepalen
Rotterdam: nader te bepalen

Belangrijk is om bij aanmelding voor de cursus van Inholland Academy de gewenste hbo-vervolgopleiding vermelden én je studentnummer, dit kan je doen in het opmerkingenveld aan het eind van het inschrijfformulier.

Wil je weten welke toelatingseisen en profielen voor de hbo studie van jouw keuze gelden? Klik hier.

Duur

drie bijeenkomsten in twee weken 13:00 - 16:00 uur

Studiebelasting

40 uur

Investering

€ 195 cursuskosten (excl. literatuur á € 98,50)

je kunt alleen online betalen

Type

cursus

Niveau

havo

Inschrijven

Je dient je eerst zelf aan te melden in Studielink voor een opleiding. In studielink geef je aan of je een 21+ toets gaat doen. Als er geen 21+ toets moet worden gedaan, maar een voorbereidingstoets, stuur je na aanmelding in Studielink een mail naar toelatingstoets@inholland.nl dat je een voorbereidingstoets wil gaan doen. Je dient jezelf in te schrijven voor de toets bij het toelatingsbureau van Hogeschool Inholland. Voor meer informatie klik hier.

Daarnaast moet je jezelf aanmelden voor de cursus bij de Inholland Academy.

Let op, er is dus sprake van twee keer inschrijven:

  1. Inschrijven voor de toelatingstoets (en deze vooraf betalen)
  2. Inschrijven voor de cursus (de cursus kan alleen online betaald worden)

Inschrijven

Let op: deze cursus is uitsluitend bedoeld voor aankomende hbo-studenten van Inholland.