Talentmanagement

Let op: dit programma is bijzonder geschikt om als incompany- of maatwerktraject te volgen. Het is niet meer mogelijk om individueel in te schrijven.

Post-hbo masterclass Talentmanagement: borg de kwaliteit van jouw organisatie door een optimale inzet van talent! 

Als HR-professional weet je dat de kwaliteit van je organisatie, nu en in de toekomst, alleen gewaarborgd kan worden door een optimale inzet van talent. Dit vraagt om uitgebreide aandacht voor talentmanagement. Wat betekent dit voor jouw organisatie? Welke actuele ontwikkelingen zijn van belang en wat zijn de valkuilen bij talentmanagement? Welke HR-instrumenten kun je inzetten en hoe kan jouw organisatie gepast omgaan met ethische dilemma’s rondom talentmanagement? Deze tweedaagse post-hbo masterclass Talentmanagement geeft je hierop de antwoorden!

De masterclass wordt verzorgd door professionele begeleiders uit het HRM-werkveld en biedt een uitgebreide verdieping op het thema. Je maakt direct een start met de ontwikkeling van talentmanagement binnen je eigen organisatie.

Doelgroep post-hbo Talentmanagement

De masterclass Talentmanagement is bestemd voor HR-professionals die vanuit hun rol te maken hebben met de vraag hoe kwaliteit van personeel, in het bijzonder voor kernfuncties, nu en in de toekomst gewaarborgd kan worden. Jouw collega-deelnemers hebben minimaal hbo denk- en ervaringsniveau. Zij zijn onder andere werkzaam als HRM-adviseur, -manager, HRM-directeur of HRM-beleidsmedewerker.

Programma/onderdelen

De post-hbo masterclass Talentmanagement bestaat uit twee trainingsdagen:

Dag 1: het wat, de inhoud en instrumenten van talentmanagement
De eerste dag start met een oriëntatie op het begrip talentmanagement als onderdeel van de ondernemingsstrategie: het doel, de inhoud en kritische succesfactoren. Duidelijk wordt gemaakt welke (on)mogelijkheden en dilemma’s de organisatie heeft bij invoering van talentmanagement. Daarbij wordt steeds een vertaling gemaakt naar de situatie binnen de eigen organisatie.

Aan de hand van casuïstiek en andere oefeningen wordt talentmanagement verder uitgediept. Welke talenten heeft je organisatie nu en in de toekomst nodig om succesvol te zijn en te blijven? Je maakt kennis met methoden om de benodigde sleuteltalenten te ontdekken, en krijgt inzicht in de toepassing van workforcemanagement, kennismanagement en succession planning. Op basis van het HR3P model wordt geoefend met het in kaart brengen van aanwezig en potentieel talent. 

Vervolgens wordt ingegaan op de rol van bestaande HR-instrumenten als instroom-, competentie en performancemanagement, voor het binnenhalen, ontwikkelen en behouden van talenten. Aan het eind van de eerste dag wordt een model aangereikt voor een diagnose van de stand van zaken rond talentmanagement binnen je eigen organisatie. 

Dag 2: het hoe, de implementatie van talentmanagement
De tweede dag staat in het teken van de implementatie van talentmanagement: wat is er nodig om te bereiken dat de organisatie ook daadwerkelijk met talentmanagement aan de slag gaat? Een ‘inspirator’ vertelt over de introductie van talentmanagement in de eigen organisatie. Wat waren valkuilen en kansen?

Vervolgens wordt ingegaan op de implementatie van talentmanagement als veranderproces, de betekenis hiervan voor cultuur en structuur. Op basis van je eigen organisatiediagnose (dag 1) en een SWOT- en stakeholdersanalyse wordt in kaart gebracht welke veranderingen en interventies nodig zijn om talentmanagement  daadwerkelijk vorm te geven, en op welke wijze dit vanuit de HR-professie gefaciliteerd en geregisseerd kan worden. In subgroepen wordt een aanzet gemaakt voor een veranderplan voor de implementatie van talentmanagement binnen je eigen organisatie.

Wat leer je tijdens de post-hbo masterclass Talentmanagement?

Na het volgen van de masterclass:

  • heb je inzicht in alle aspecten van talentmanagement: definities, begrippen, actuele ontwikkelingen
  • heb je een eigen visie ontwikkeld op talentmanagement en ben je je bewust van de dilemma’s en keuzes die zich voordoen
  • heb je inzicht in de rol en bijdrage van HRM bij de ontwikkeling en implementatie van talentmanagement
  • kun je een concrete bijdrage leveren aan de ontwikkeling en implementatie van talentmanagement binnen je eigen organisatie

Resultaat/einddoel post-hbo Talentmanagement

Na het volgen van de post-hbo masterclass Talentmanagement ontvang je een bewijs van deelname van Inholland Academy.

Persoonlijk advies of meer informatie?

Deze masterclass wordt uitsluitend als maatwerktraject aangeboden. Dit kan zowel incompany zijn bij je organisatie als op één van onze locaties. Neem voor meer informatie contact op met opleidingsadviseur Esther Lute via T: 06 2111 5501 of E: esther.lute@inholland.nl.

Esther Lute nov 2018.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Esther Lute
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Esther
T: 06 2111 5501 | 088 466 30 30
E: esther.lute@inholland.nl