Opleiding tot beeldcoach

Docent Joyce Scheltens


"Ik gun elke leerkracht of docent een beeldcoach!"


Joyce Scheltens is opleider Beeldcoaching, ontwikkelaar en trainer Kwaliteit In Pedagogisch Handelen (KIPH) in Beeld, trainer Didactisch Coachen en opleidingsdocent bij Inholland.

"Werken met beelden is inspirerend, beelden zeggen immers meer dan duizend woorden. Bij beeldcoaching gaan we uit van de kracht van de leerkracht, we kijken naar welk gedrag werkt en praten over waar de leerkracht dat gedrag vaker kan inzetten. In alle beelden zoomen we in op interactie, klassenmanagement en didactiek. We bekijken de beelden heel micro-analytisch en zo ontstaan nieuwe inzichten en bewustwording. In de opleiding Beeldcoach leer je de vaardigheden die horen bij beeldcoachen, zoals filmen in de werksituatie en het voeren van gesprekken aan de hand van de beelden.

Starters professionaliseren

Ook breng je het beeldcoachen gelijk in de praktijk. Deelnemers coachen collega’s met leervragen in hun eigen klas. En ze ondersteunen collega’s bij hun professionalisering. Beeldcoaches kunnen bijvoorbeeld startende leerkrachten ondersteunen om een volgende stap te zetten in hun ontwikkeling van het leraarschap. Ik verzorg deze opleiding al jaren en nog regelmatig hoor ik terug dat deelnemers als beeldcoach aan het werk zijn binnen hun school of organisatie. Sommige deelnemers hebben voor deze opleiding al veel andere opleidingen gevolgd en ervaren dat er bij de opleiding tot beeldcoach veel samenkomt.

Empowerment

Deelnemers die de opleiding tot beeldcoach volgen zijn altijd zeer gemotiveerde professionals die van het onderwijs houden en anderen willen coachen in een volgende stap in hun ontwikkeling. Ze vinden het fijn dat beeldcoaching werkt vanuit empowerment. We kijken naar wat goed gaat en hoe we daar gebruik van kunnen maken. Ik gun elke leerkracht of docent een beeldcoach!"



Joyce Scheltens
docent opleiding Beeldcoach

Terug naar Docenten

 

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030