Expertmeeting Zeg!

Zeg!

Over het faciliteren en het voeren van ‘het goede gesprek

Goed met elkaar communiceren is één van de belangrijkste kenmerken van een professionele cultuur. Openheid, eerlijkheid, echt naar elkaar luisteren en proberen elkaar te begrijpen: allemaal zaken die voor een school van groot belang zijn. Het met elkaar voeren van  ‘het goede gesprek’ bevordert de samenwerking tussen docenten/leraren, tussen bestuursleden, binnen een managementteam, waardoor de ontwikkeling van de organisatie vervolgens weer verder wordt gebracht.

 Het klinkt altijd goed, de theorie…

 Maar herken je in jouw praktijk:

  • het gesprek dat eerder het beleefd uitwisselen van oppervlakkigheden is, dan dat het echt van betekenis is?
  • het gesprek waarin vooral informatie wordt uitgewisseld en dat vervolgens overgaat in een discussie of een debat zonder resultaat?
  • die gesprekken waar je vermoeid uit komt zonder dat het resultaat heeft opgeleverd?
  • het gesprek waar om de hete brij heen wordt gedraaid?

Het faciliteren en het voeren van goede gesprekken vraagt om bepaalde vaardigheden. In de expertmeeting leggen we deze vaardigheden onder het vergrootglas. Je ontdekt:

  • waar je begint als je meer betekenisvolle gesprekken in je school wilt
  • wat er voor nodig is om interacties naar een hoger plan te tillen
  • hoe je gesprekken leerzaam maakt
  • de invloed van jouw communicatiestijl op die van een ander

Docenten
De expertmeeting wordt verzorgd door Emily Nijhuis en Marieke van Vliet.

Emily Nijhuis is ervaringsgericht therapeut en (team)coach en begeleider in de verschillende sectoren van het onderwijs. Zij heeft meer dan 40 jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs.

Marieke van Vliet is (kern)docent en coach bij de Schoolleidersopleidingen en de Master Educational Leadership van Penta Nova en de Master Leren  en Innoveren van Hogeschool Inholland. Daarnaast werkt zij als docent bij Inholland Academy.

Samen werken zij als teamcoaches in ontwikkelingstrajecten van docenten- en managementteams binnen het primair en het voortgezet onderwijs, evenals in het MBO en het HBO. Zie voor meer informatie: www.docenten-coaching.nl.

Wanneer
nader te bepalen

Locatie
Hogeschool Inholland Den Haag
Theresiastraat 8
2593 AN Den Haag 

Meer informatie?
Heb je vragen over de Expertmeeting? Neem dan contact op met Katrien Zuininga via T: 06 1144 9854 of E: katrien.zuininga@inholland.nl

Kosten
€ 85

Aanmelden:Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030