Expertmeetings Cultuurbegeleider 2020

Beeldende kunst maken en meemaken

Haarlem

In deze expertmeeting worden drie fundamentele benaderingen in het beeldend werken besproken. Deze zijn voorwaardelijk voor een breed onderwijsaanbod en maximale talentontwikkeling.

Er wordt nadruk gelegd op het creatief denken. Welke consequenties heeft dit voor leerkrachtgedrag? Naast theorie wordt de verbinding gemaakt met de praktijk door inspirerende voorbeelden.

Docent:
nader te bepalen

Wanneer
nader te bepalen

Kosten:  € 85

Den Haag

De interactieve workshop gaat kort over hoe kunstonderwijs bijdraagt aan de ontwikkeling van persoonsvorming (Gerd Biesta) en meer specifiek over het belang van zelf (beeldende) kunst maken; het creatieve proces en de daarbij behorende didactiek. Dit doen we door zelf kort een opdracht uit te voeren volgens de procesgerichte didactiek. Het tweede deel van de workshop gaat over het belang van (beeldende) kunst meemaken (kijken naar professionele kunst). Hierbij wordt de VTS methodiek uitgelegd en praktisch ervaren.

DocentVerolique Jacobse is specialist cultuuronderwijs bij Kunstgebouw, expert voor cultuuronderwijs in de provincie Zuid-Holland. Verolique heeft ruime ervaring in het VO ( als docent beeldende vorming en muziek), het PO (als consulent, coach en trainer) en op de Pabo (docent beeldende vorming zij-instroom). Verolique is gecertificeerd VTS (Visual Thinking Strategies) gespreksleider en coach en is beeldend kunstenaar.

Aanbevolen literatuur: ‘Op reis met een wandelende trui’ 
https://www.kunstgebouw.nl/images/Publicaties/Hoe-kunstonderwijs-bijdraagt-aan-persoonsvorming_Kunstgebouw.pdf

Wanneer:
nader te bepalen

Kosten € 85Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030