-
Over Inholland Academy

Je bent werkzaam op een NTCschool voor primair onderwijs (PO). Je wilt je (her)oriënteren op de competenties van een leraar in het basisonderwijs en die ook ontwikkelen in de praktijk. Aan de hand van een praktijkgericht boek werk je aan de basisvaardigheden van een leraar: het creëren van een pedagogisch klimaat, goed klassenmanagement, goed lesgeven en kijken naar kinderen.
Studiemateriaal
Leraar worden. Een competentiegericht aanpak. Y. Visser (eindredactie), 2005. Heeswijk Dinther, Uitgeverij Esstede b.v.
Doelstellingen
Begeleiding en ondersteuning
Tussentijdse krijg je feedback op de opdrachten van je begeleidende docent Gera Nieuwenhuis (gera.nieuwenhuis@inholland.nl)
Eindopdracht
Het leerarrangement wordt afgerond met een voldoende beoordeling voor de eindopdracht. Deze moet echter gebaseerd zijn op de voorafgaande leeractiviteiten.
Leeractiviteiten
Je bestudeert de aangegeven literatuur en voert de leeractiviteiten uit. Zet de uitwerking van de opdracht op Blackboard. In de uitwerking wordt zichtbaar dat je vanuit de theorie naar de praktijk kunt kijken en dat je weet waar je bewust (on)bekwaam bent. Je weet aan welke competenties je moet gaan werken en op welke manier dit kan. De eindopdracht is een persoonlijk ontwikkelplan waar je vervolgens mee aan de slag kunt gaan, na dit arrangement.
Je bent werkzaam op een NTCschool voor primair onderwijs (PO), in de groepen 1 tot en met 4. Je wilt je (her)oriënteren op de competenties van een leraar in het basisonderwijs en die ook ontwikkelen in de praktijk. Aan de hand van een praktijkgericht boek bestudeer je de groei en ontwikkeling van jonge kinderen en voer je opdrachten uit rond voorwaardelijke (groep 1/2) en aanvankelijke leerprocessen (groep 3/4).
Studiemateriaal
Het jonge kind. Groei en ontwikkeling bij kinderen van 4 tot 8 jaar. T. Lamers (eindredactie), 2009. Heeswijk Dinther, Uitgeverij Esstede b.v.
Doelstellingen
Begeleiding en ondersteuning
Tussentijdse feedback door de docent en door medestudenten op de opdrachten en gelegenheid tot het stellen van vragen via Blackboard. Daarnaast zijn er aanvullende materialen op Blackboard te vinden.
Eindopdracht
Het leerarrangement wordt afgerond met een voldoende beoordeling voor de eindopdracht. Deze is echter gebaseerd op de voorafgaande leeractiviteiten.
Leeractiviteiten
Je bestudeert de aangegeven literatuur en voert de leeractiviteiten uit. Je stuurt de opdrachten via d email naar de begeleidende docent, Gera Nieuwenhuis. (gera.nieuwenhuis@inholland.nl).
Je bent in het bezit van een (ouder) pabodiploma of het certificaat van het bekwaamheidstraject PO. Je wilt je competenties uitbreiden om met zorgleerlingen om te kunnen gaan. Aan de hand van praktijkgerichte literatuur werk je aan je competenties: aan kennis, vaardigheden en attitude op het gebied van leerlingenzorg.
In dit arrangement houden we zoveel mogelijk rekening met de specifieke NTC-situatie. Organisatie gebonden taken op schoolniveau en richting externe zorg laten we daarom achterwege. We weten dat er meestal geen IB-er (intern begeleider) is en dat werken met groepsplannen niet mogelijk is.
Als we spreken over competenties op het terrein van de handelingsgerichte leerlingenzorg gaan we in dit arrangement uit van de volgende beroepstaken (Maas e.a., 2007):
Studiemateriaal
Praktijkboek leerlingenzorg. Omgaan met zorgleerlingen in de school (2012). Bongaards, B. & J. Sas. Noordhoff Uitgevers: Groningen/ Houten.
Doelstellingen
Professiegebonden beroepstaken:
Beroepstaken voor handelingsgericht werken in de groep:
Begeleiding en ondersteuning
Tussentijdse feedback door de docent Gera Nieuwenhuis (gera.nieuwenhuis@inholland.nl)
Eindopdracht
Het leerarrangement wordt afgerond met een voldoende beoordeling voor de eindopdracht.
Leeractiviteiten
Je bestudeert de aangegeven literatuur en brengt de verschillen tussen de kinderen in je groep in beeld. Vervolgens stel je vast welke onderwijsbehoeften een door jou gekozen zorgleerling heeft en schrijf je een handelingsplan, dat je ook uitvoert en evalueert. Dit doe je stap voor stap en telkens ontvang je feedback. We adviseren de volgende planning per twee/ drie weken.
Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.
Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.
Download brochure
Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!
Marrit Rijkmans
opleidingscoördinator
Stel je vraag aan Marrit
T: 06 1527 9060 | 088 466 30 30
E: marrit.rijkmans@inholland.nl
Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!