Incompany en Maatwerk

laden

Steeds meer schoolbesturen en basisscholen kiezen ervoor om via een maatwerk- en/of incompanytraject de eigen leerkrachten verder op te leiden en te professionaliseren.
Een cursus of opleiding wordt dan in de eigen organisatie ‘op maat’ gegeven of een professionaliseringsprogramma wordt op vraag van een bestuur samengesteld en ontwikkeld. Voordelen hiervan zijn dat, naast een aantal praktische overwegingen (aanvang, dag, duur per bijeenkomst, aantal deelnemers enz.), ook blijkt dat het volgen van een opleiding met directe collega’s leidt tot eenzelfde referentiekader, het versterken van het werkplekleren, het teamleren en het verstevigen van het informeel leren waarop ook na het maatwerkprogramma voortgeborduurd kan worden.

Samenwerking Inholland: kennis en faciliteiten binnen handbereik

Inholland Academy organiseert regelmatig studiedagen voor scholen en besturen binnen het primair onderwijs. De nauwe samenwerking met Hogeschool Inholland zorgt ervoor dat kennis, docenten, faciliteiten en locaties altijd binnen handbereik zijn.

Inspiratie voor maatwerkprogramma's

Hieronder vind je een selectie van recente en succesvolle maatwerktrajecten die wij voor opdrachtgevers hebben uitgevoerd. Een greep uit het aanbod:

Coaching en Begeleiding

Intervisie met videobeelden, post-hbo

Kunst en Cultuur

Diploma Christelijk Basisonderwijs (DCBO), post-hbo
Jonge kinderen leren Engels, post-hbo

Passend Onderwijs en Zorgverbreding

Jongens in mijn klas, post-hbo
Aandacht voor kleuters
Gesprekken met ouders van jonge kinderen, post-hbo
Spel, drama en positief gedrag
Diversiteit in de klas, post-hbo

Taal en Rekenen

WoordensPuRT2 - woordenschatonderwijs aan beginners, post-hbo

Wetenschap en Technologie

Op onderzoek uit!, post-hbo
Techniek voor juffen en meesters

Persoonlijk advies of meer informatie?

Voor meer informatie over incompany- en maatwerktrajecten binnen het primair onderwijs ben je van harte welkom om contact op te nemen met onderwijs- en opleidingsadviseur Ingeborg Jansen:

Ingeborg Jansen - opleidingsadviseur post-hbo opleidingen Inholland Academy

T: 06 1527 9840 | 088 466 30 30
E: ingeborg.jansen@inholland.nl