Training Spiegelen

Spiegelgedrag en spiegelkinderen, leer kijken èn handelen.

Heb je als leerkracht of ib-er wel eens de indruk dat ‘het probleem’ van een kind in feite het probleem is van (één van) de volwassenen om het kind heen?

Volwassenen die hulp zoeken voor een kind doen dit, omdat ze ervan overtuigd zijn dat het kind iets mag aanleren of afleren; kortom dat ‘het probleem’ bij het kind ligt. Wat hierbij nogal eens over het hoofd wordt gezien, is dat het kind met z’n (non)verbale taal, spel, leer- en/of ontwikkelingsproblemen wellicht iets heel anders zichtbaar wil maken. Het kind wil de ouder of leerkracht iets over zichzelf leren. Dit noemen we spiegelgedrag en het kind dat dit gedrag vertoont een ‘spiegelkind’.

Het effect van het toepassen van het spiegel-fenomeen is in de praktijk zeer krachtig. Met slechts enkele sessies kan resultaat bereikt worden. Wil jij ook ervaren hoe dit werkt? Schrijf je dan in voor deze training.

Oud-deelnemers vertellen:

Ik wilde graag weten wat een kind met zijn gedrag te ‘vertellen’ heeft. Tijdens de training leerde ik de boodschap te vinden achter gedrag dat ik zelf moeilijk vond om mee om te gaan. Ik kreeg inzicht in delen van mezelf, die heel krachtig en waardevol bleken te zijn. Dit heeft een positieve invloed gehad op mijn handelen en daarmee op het gedrag van kinderen. Een mooie ontdekkingstocht om mee te maken. Na de training stelde dit me ook in staat om met ouders en verzorgers dezelfde weg af te leggen.”

“Ik verheugde me iedere keer op een trainingsdag en kwam enthousiast en geïnspireerd thuis. Niet leeggezogen (zoals soms bij studiedagen), maar opgeladen! De praktijkopdrachten maakten het voor mij ook heel leerzaam en waardevol.” 

“Lastig gedrag werd gedrag waar ik geen last meer van had!”

Interesse in deze training? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Marrit Rijkmans
opleidingscoördinator

Stel je vraag aan Marrit
T: 06 1527 9060 | 088 466 30 30
E: marrit.rijkmans@inholland.nl

Is dit de training voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven