Budgetcoaching

Referentie post-hbo Budgetcoaching

"De opleiding Budgetcoaching biedt mij verdieping en meer zicht op eigen handelen."

"Ik werk nu 18 jaar als maatschappelijk werker in verschillende functies in Den Haag. De laatste 1,5 jaar werk ik met mensen met verslavingsproblemen en houdt me daar voornamelijk bezig met schuldenproblematiek en financiën van de bewoners. Ik merkte in mijn werk dat ik een behoefte kreeg me wat meer te verdiepen in het coachen van mensen met financiële problemen, daarnaast wilde ik meer verdieping m.b.t. huidige wet- en regelgeving. In overleg met mijn huidige werkgever heb ik besloten de opleiding Budgetcoaching te gaan doen. Het aanbod van Inholland  Academy sprak me aan, dus ben ik mij daar meer in gaan verdiepen en heb mezelf aangemeld.

De opleiding bevalt mij erg goed. Ik merk dat ik er veel aan heb om mijn kennis te upgraden. Daarnaast vind ik het fijn om te leren meer te gaan coachen, i.p.v. dat ik het toch te vaak overneem van mijn cliënten. Dat is toch een valkuil voor mensen die zoals ik al wat langer in de hulpverlening werken.

Tot nu toe heeft de opleiding mij opgeleverd dat ik me meer bewust ben van mijn handelen t.o.v. mijn cliënten. Dat ik wat eerder geneigd ben om achterover te leunen en meer te gaan coachen. Ook niet onbelangrijk vind ik dat ik opnieuw kennis opdoe van de huidige wet- en regelgeving m.b.t. de verschillende vormen van schuldhulpverlening en de overeenkomsten en verschillen daarin. Ik zou zeker aan mensen die ook al wat langer in de hulpverlening werken en met deze materie te maken krijgen, aanraden deze opleiding te gaan volgen. Het biedt mij in ieder geval meer verdieping en meer zicht op eigen handelen."

Rene Valkenburgh
Maatschappelijk werker/Budgetcoach, Stichting de Stam

Meer weten over de opleiding Budgetcoaching? Neem contact op met Esther Lute via T: 06 2111 5501 of E: esther.lute@inholland.nl

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Esther Lute nov 2018.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Esther Lute
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Esther
T: 06 2111 5501 | 088 466 30 30
E: esther.lute@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven