Corona en blended onderwijs

Mentorschap post-hbo (voor beginnende mentoren)

Beschermen van kwetsbare mensen op het gebied van begeleiding, behandeling, verzorging en verpleging.

woensdag 8 juni 2022

Online Open Avond Werken en Leren

Nederland vergrijst. Gezinnen worden kleiner. Kinderen wonen ver weg. Ouders hebben eigen zorgbehoeften. Familieleden hebben andere zorgtaken. Veel ouderen staan er na overlijden van partner alleen voor. Een groeiende groep mensen is niet in staat om zelf te beslissen over zijn/haar verzorging, verpleging, behandeling en begeleiding.  Dit kunnen ouderen zijn, maar ook mensen met een verstandelijke beperking of een psychiatrische aandoening.

Als mentor help jij hen. Samen met hen neem jij de belangrijke beslissingen voor persoonlijke, niet-financiële, zaken. En als zij het niet (meer) begrijpen, dan maak jij de keuzes, zoals zij dat zelf gedaan zouden hebben.  Als mentor ben je ondersteuner, begeleider, plaatsvervanger of vertegenwoordiger. Afhankelijk van de mogelijkheden die jouw client zelf nog heeft.  Je waakt actief over de belangen van jouw cliënt en legt hierover verantwoording af aan de rechtbank.

Wat zijn je wettelijke taken en plichten als mentor? Welke levensgebieden moet jij in kaart brengen? Hoe communiceer jij? Met jouw cliënt? Met zorgverleners?  Welke mogelijkheden biedt de Nederlandse gezondheidszorg? Hoe stel je een zorgplan op? Wat doe je als een cliënt extra zorg nodig heeft? Hoe leg je verantwoording af aan de rechtbank? Deze en andere vragen komen in de
2-daagse post-hbo cursus Mentorschap aan de orde.

Jij onderhoudt regelmatig, persoonlijk contact met jouw cliënt, zodat je weet hoe het met hem of haar gaat. Je maakt afspraken met zorgverleners en behandelaars. Je komt in actie als de zorg of de situatie daarom vraagt. Je betrekt jouw cliënt zoveel mogelijk bij jouw taken. Door jouw inzet en expertise krijgt jouw cliënt de zorg die hij of zij nodig heeft.

Lees meer over de cursus Mentorschap

niveau
post-hbo
duur
2 bijeenkomsten in 2 weken
locatie
Diemen en Rotterdam

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven

Heb je vragen?

We helpen je graag verder!

Whatsapp
06 1144 9918
Telefoon
088 466 3030