Platformarbeid

Leer in korte tijd alles over de platformisering van de arbeidsmarkt

Platformisering is een betrekkelijk nieuw en snel groeiend fenomeen in het arbeidsrecht. Goederen en diensten worden hierbij aangeboden via digitale platforms door bedrijven als Uber voor taxidiensten, Temper voor horecafreelancers, Amazon Mechanical Turk (MTurk) voor eenvoudige werkzaamheden, Deliveroo voor maaltijddiensten, Helping, WithLocals en Werkspot.

De economie verandert in een zogeheten 'Collaborative Economy', dat weer uiteenvalt in ‘deeleconomie’ (delen van goederen) en ‘Gig Economy’ (organiseren van diensten). Nieuwe en snelle techbedrijven ontwikkelen in een razend tempo nieuwe manieren om de 'Collaborative Economy' een boost te geven, met omzetten van miljarden tot gevolg. Werk of klussen ‘on demand’ verrichten, staat daarbij centraal.

Hoe moeten we deze ontwikkeling evenwel zien in het licht van het huidige Europese- en Nederlandse arbeidsrecht? Is er wetgeving in de maak om deze platformisering te ondersteunen of werken Europa en Nederland deze ontwikkeling alleen maar tegen? En hebben rechters zich al over dit onderwerp uitgelaten? Met welke wetenschap kun jij vooruitlopen op je concurrenten?

Deze en andere vragen komen tijdens de post-hbo cursus Platformarbeid uitgebreid aan bod.

Lees meer over de cursus Platformarbeid

niveau
post-hbo
duur
2 bijeenkomsten in 1 maand
locatie
Diemen

Interesse in deze cursus? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de cursusinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Esther Lute nov 2018.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Esther Lute
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Esther
T: 06 2111 5501 | 088 466 30 30
E: esther.lute@inholland.nl

Is dit de cursus voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven