Praktijkprogramma Jeugd- en gezinsprofessional

Post-hbo Praktijkprogramma Jeugd- en gezinsprofessional

Deze opleiding is bedoeld voor degene die vanuit het SKJ toestemming heeft om (alleen) een geaccrediteerd praktijkprogramma te volgen. Het praktijkprogramma is een combinatie van werken en leren. De beroepspraktijk vormt de basis en de trainingen hebben als doel je verder in jouw  ontwikkeling te ondersteunen.  

Morele vraag

Je maakt kennis met de professionele standaarden (beroepscode en richtlijnen) en het tuchtrecht. Je leert deze toepassen in complexe situaties. Je analyseert een morele vraag naar aanleiding van een complexe casus met behulp van een ethisch stappenplan. Je komt na een onderbouwde afweging, waarin je gebruikt maakt van de professionele standaarden, het tuchtrecht en de discretionaire ruimte, tot een antwoord op deze morele vraag in de vorm van een handelingsalternatief. 

Meerzijdige/ meervoudige partijdigheid is een kernbegrip afkomstig uit de contextuele systeembenadering. Dit aspect vormt de rode draad tijdens de training.

Werkplekbegeleiding

Belangrijk onderdeel van dit programma vormt de werkbegeleiding. Deze is verplicht en wordt in principe vanuit de werkgever of werk(ervarings)plek aangeboden. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan kan dit apart bij ons worden ingekocht.

De werkbegeleider moet een geregistreerd Jeugd- en gezinsprofessional zijn. Er vindt minimaal tweewekelijk overleg plaats tussen de jeugd- en gezinsprofessional in spé en de werkbegeleider. Naast de regulier begeleiding zoals casuïstiekbespreking, is het van belang, dat de begeleider ook de deelnemer met raad en daad bijstaat met betrekking tot de schoolse aangelegenheden.

Leerverslag

Ter afronding van het praktijkprogramma (de scholing en de werkbegeleiding) schrijft de deelnemer een leerverslag, dat wordt beoordeeld door de werkbegeleider, de school en het SKJ. Indien alle partijen akkoord zijn, kan de registratie worden aangevraagd.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Monica Teunis hoge resolutie.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Monica Teunis
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Monica
T: 06 1527 9284 | 088 466 30 30
E: monica.teunis@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven