Schoolmaatschappelijk werk basiscursus

“Schoolmaatschappelijk werk is een laagdrempelige voorziening, aanwezig op school, welke erop gericht is om problemen vroegtijdig te signaleren en aan te pakken. Zij vervult een brugfunctie tussen kind, ouders, school en (jeugd-)zorginstellingen en richt zich op het kind bij wie de ontwikkeling stagneert.” (Bron: InfoNu.Schoolmaatschappelijk werk, 2011)

Bovenstaande definitie is nog steeds relevant voor het werk van een schoolmaatschappelijk werker. Het schoolmaatschappelijk werk biedt laagdrempelige hulpverlening en opvoedingsondersteuning aan leerlingen en ouders. Ook leerkrachten en docenten worden door de schoolmaatschappelijk werker ondersteund in de omgang met leerlingen met psychosociale en sociaal maatschappelijke problemen.

Deze basiscursus Schoolmaatschappelijk werk is bedoeld voor deelnemers die een baan in het schoolmaatschappelijk werk ambiëren. Je bent dus nog niet werkzaam als schoolmaatschappelijk werker. De cursus sluit echter wel aan bij de ervaring en de competenties waar sociaal werkers al over beschikken.

Lees meer over de basiscursus Schoolmaatschappelijk werk

niveau
post-hbo
duur
4 bijeenkomsten in 2 maanden
locatie
Berkel en Rodenrijs

Interesse in deze cursus? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de cursusinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Monica Teunis hoge resolutie.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Monica Teunis
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Monica
T: 06 1527 9284 | 088 466 30 30
E: monica.teunis@inholland.nl

Is dit de cursus voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven