Supervisiekunde

Programma post-hbo Supervisiekunde

De opleiding Supervisiekunde is erkend en geaccrediteerd door de Landelijke Vereniging voor Supervisie en Coaching (LVSC) en hanteert de uitgangspunten van de Amsterdamse Zwerm. De opleiding bestaat uit drie onderdelen:

Methodisch Didactische Scholing (MDS) 1

In MDS 1 staat het basisrepertoire van de supervisor centraal. De opleiding volgt het proces van  supervisie in de praktijk: van contractering, middenevaluatie tot afronding. 


Methodisch Didactische Scholing (MDS) 2

In MDS 2 ontwikkel en expliciteer jij jouw eigen begeleidingsstijl. Ook geef je vorm aan jouw verdere professionele ontwikkeling als supervisor. Er is aandacht voor resultaatgerichtheid en contextsensitiviteit. 


Methodisch Didactische Scholing (MDS) 3

In MDS 3 staat de verdieping in het begeleidingsrepertoire van supervisie centraal. Je verdiept je in een aantal aspecten van de grondhouding van een supervisor en hoe je die persoonlijk vormgeeft. De nadruk ligt op ervaringsleren. Theoretische inleidingen, praktische oefeningen, rollenspellen en belevingsgerichte werkvormen vormen de basis van het programma. Als deelnemer heb je veel invloed op de invulling van de opleiding. Zo is er ruimte voor actuele ervaringen uit jouw eigen supervisiepraktijk. Ook komt casuïstiek aan bod. Zowel docenten als deelnemers dragen deze aan. Jij presenteert tijdens dit onderdeel minstens één casus uit jouw eigen supervisiepraktijk.

Opbouw van de opleiding

De opleiding Supervisiekunde bestaat uit 27 opleidingsdagen van 10.00 tot 17.00 uur en 15 bijeenkomsten leersupervisie (waarin je supervisie ontvangt over de supervisie die je geeft) van 18.00 tot 20.00 uur. De onderdelen MDS 1 en MDS 2 zijn ook voor coaches in opleiding. MDS 3 is alleen voor supervisoren.

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Willemijn Boschhuizen

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Willemijn Boschhuizen
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Willemijn
T: 088 466 30 30
E: willemijn.boschhuizen@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven