Casemanagement

Docent Anniette Tonen

“Ik ben altijd al geboeid en geïnspireerd geweest door de ontwikkelingen die mensen in hun leven en werk doormaken. Niet voor niets heb ik mij in mijn loopbaan dan ook altijd gericht op de begeleiding van persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik deed dat vanuit de functies van docent, manager, coach, trainer en adviseur. Mijn intentie daarbij was altijd duurzame verbindingen te leggen tussen mensen en organisaties en tussen leren en werken.

Tien jaar geleden mocht ik voor Inholland Academy het onderdeel gespreksvaardigheden voor de opleiding Casemanagement ontwikkelen en begeleiden. Het programma staat inmiddels als een huis. Ik heb nog steeds ontzettend veel plezier in het steeds aanpassen van het programma aan de ontwikkelingen in het werkveld van de casemanager. Want ook al bestaat het beroep casemanager al even, de invulling ervan is nog steeds zeer divers.

Vanwege die diversiteit is het voor veel casemanagers zoeken naar wat er nu wel en niet bij dit beroep hoort. De opleiding Casemanagement geeft hiervoor een duidelijk kader en daarmee een basis die voor velen een goed houvast blijkt te zijn. Dit zou al voldoende reden kunnen zijn om deel te nemen aan deze opleiding. Ook de uitwisseling met andere casemanagers is een zeer goede reden om deel te nemen aan de opleiding. Deelnemers leren ontzettend veel met elkaar en van elkaar. Er ontstaan dan ook zeer waardevolle netwerken. Wat het voor de deelnemers nog meer zo leuk maakt om de post-hbo opleiding Casemanagement te volgen? Dat ze meteen dat wat ze leren in de praktijk toe kunnen passen. Neem bijvoorbeeld het vak gespreksvaardigheden. Tijdens mijn vak praten we niet alleen over hoe het moet, maar we voeren de moeilijke gesprekken ook daadwerkelijk echt uit. Zo gaan deelnemers uiteindelijk met meer vertrouwen lastige gesprekken aan.

Hoe ervaren of onervaren je ook bent als casemanager, het is en blijft een dynamisch en pittig beroep. Waarom zou je in je eentje worstelen met allerlei vragen en lastige situaties, als er een zeer diverse en gemotiveerde groep casemanagers klaar staat om zich samen met jou verder te professionaliseren? Die hebben zich namelijk al ingeschreven!”

Anniette Tonen - docent Casemanagement

Anniette Tonen, docent Casemanagement

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven