Opleiding Casemanagement

Docent Sandra Bakker

 

"Je kunt als casemanager heel veel betekenen voor iemand"

Sandra Bakker is inhoudelijke adviseur/trainer in de ggz en geeft daarnaast les bij de post-hbo opleiding Casemanagement.

"Ik werk als sinds 1985 in de GGZ, ook als casemanager. Dat werk heeft mijn hart gestolen en ik ben nog steeds even bevlogen en enthousiast. Des te meer ik me verdiepte in mensen met een psychische kwetsbaarheid, des te nieuwsgieriger ik werd naar de psyche van mijn medemens. Sinds ongeveer tien jaar geef ik naast mijn werk als casemanager trainingen en workshops. De speerpunten in mijn werk zijn herstel en anti-stigma.

Andere achtergrond

De opleiding Casemanagement is bedoeld voor zowel ervaren professionals die willen leren van de theorie als voor starters die behoefte hebben aan meer verdieping. Ik vind het leuk dat alle deelnemers een andere achtergrond hebben, qua ervaring, maar ook woon- en werklocatie. Het zijn stuk voor stuk professionals die zich op hun eigen manier verder willen ontwikkelen.

Netwerk inzetten

Deelnemers krijgen met deze opleiding een uitgebreide verdieping in hun werk. De opleiding sluit perfect aan bij de huidige tendens in de gezondheidszorg om de hele omgeving van de patiënt te betrekken bij de behandeling. Ik wil deelnemers dan ook een herstelbevorderende grondhouding leren aan te nemen, waarbij het netwerk centraal staat. Daarmee bedoel ik het netwerk van de cliënt, in de omgeving, maar ook het netwerk van een team, organisatie en andere organisaties.

De ander zien

Je kunt als casemanager heel veel betekenen. Ik nam eens afscheid van een cliënt met wie ik intensief contact had gehad. We gaven elkaar een knuffel en daarbij zei ik: "bedankt dat ik je heb mogen leren kennen". Ze moest toen erg huilen omdat zoiets nog nooit gezegd was tegen haar. Dit raakte mij: het besef dat veel mensen niet ‘gezien’ worden. In de opleiding wisselen we dit soort ervaringen uit. Je neemt als het ware een kijkje bij elkaar in de keuken. Dat geeft verdieping en maakt je meer bewust waarom je dingen doet zoals je ze doet. Daar leert iedereen van."Sandra Bakker, docent post-hbo opleiding Casemanagement

Terug naar Docenten

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven