Palliatieve zorg in de GGZ

Leer werken met de toolkit Proactieve palliatieve zorg in de GGZ.

woensdag 7 december 2022

Online Open Avond Werken en Leren

Palliatieve zorg begint op het moment dat er sprake is van een levensbedreigende aandoening die niet meer te genezen valt. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een oncologische aandoening, een zeer ernstige vorm van COPD of ernstig hartfalen. Palliatieve zorg voor cliënten met een ernstige psychische aandoening (EPA) is vaak complex en nog erg versnipperd. De doelgroep is kwetsbaar. Zij is vaak communicatief minder toegankelijk vanwege psychiatrische en cognitieve problemen en verstoorde pijnbeleving.

Om jou als GGZ-professional te ondersteunen bij deze palliatieve zorg is de toolkit Proactieve palliatieve zorg in de GGZ ontwikkeld. Deze toolkit is mede gebaseerd op het richtinggevende Kwaliteitskader palliatieve zorg Nederland. De toolkit biedt in de vorm van een stappenplan specifieke handvatten voor zorg in de laatste levensfase. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan begeleiding van familieleden. Verschillende bestaande methodieken voor het bieden van palliatieve zorg zijn in de toolkit geïntegreerd. In deze korte opleiding Palliatieve zorg in de GGZ leer je hoe je als hulpverlener effectief van de toolkit gebruik kunt maken.

Lees meer over de opleiding Palliatieve zorg in de GGZ

niveau
hbo
duur
3 bijeenkomsten in 2 maanden
locatie
Alkmaar

Toolkit Proactieve palliatieve zorg in de GGZ

De toolkit Proactieve palliatieve zorg in de GGZ biedt hulpverleners in de GGZ ondersteuning bij het bieden van goede lichamelijke, psychosociale en spirituele zorg in geval van een ernstige en levensbedreigende aandoening. De toolkit biedt specifieke handvatten voor zorg in de laatste levensfase. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan begeleiding van familieleden. Verschillende bestaande methodieken voor het bieden van palliatieve zorg zijn in de toolkit geïntegreerd.

Auteurs
Karin den Boer, Anneke Francke, Anke J. E. de Veer, Tineke Vos, Heidi de Kam en prof. dr. B.K.G. (Berno) van Meijel.

Download toolkit

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochureBel of mail opleidingscoördinator Pauline van Vegten voor algemene vragen over bijvoorbeeld het rooster:

Vraag het Pauline
T: 06 2966 6230
E: gsw.academy@inholland.nl

Bel of mail opleidingsadviseur Yvonne Zoetigheid voor persoonlijk opleidingsadvies en maatwerkvragen:

Vraag het Yvonne
T: 06 5237 5607
E: yvonne.zoetigheid@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven