Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk (tweejarig)

Referenties post-hbo POH 2jr

"Door mijn eerdere opleidingen en opgedane werkervaring kreeg ik de mogelijkheid om als praktijkondersteuner aan het werk te gaan in een solo huisartsenpraktijk. Deze functie was nieuw in deze praktijk. Bij het vormgeven van de functie heb ik veel gehad aan de opleiding 'Praktijkondersteuning in de huisartsenpraktijk' van Inholland Academy. Deze opleiding heeft mij gebracht wat ik zocht: goede uitleg over het werkveld met veel praktisch hanteerbare tips. Wat ik de ene dag geleerd had, kon ik de andere dag toepassen en uitproberen. De samenwerking met medecursisten, docenten uit het werkveld en met de coördinatoren van de opleiding brachten mij een stukje extra motivatie." 

Anneke de Vries - opleiding POH-somatiek

Anneke de Vries, praktijkondersteuner huisartsenpraktijk Vrijheidslaan, Leiden en oud-deelnemer POH

“Terugkijkend op deze opleiding die ik heb gevolgd, ben ik trots op het resultaat. Ik heb gedurende de opleiding veel geleerd en handvatten gekregen om toe te passen in de praktijk. Het heeft ervoor gezorgd dat ik kan werken als allround-praktijkondersteuner, die zich richt op patiënten met diabetes, mensen met hart- en vaatziekten en patiënten met luchtwegproblematiek. Ik besef me terdege dat ik nog lang niet ben uitgeleerd en praktijkondersteuner een vak is waar voortdurend vernieuwingen en verbeteringen worden doorgevoerd. Vanwege de basis die ik door deze opleiding heb verkregen, verwacht ik hierbij geen problemen.”

Gerda Beekman, praktijkondersteuner Huisartsenpraktijk Het Duyfken, Almere en oud-deelnemer POH

“Na meerdere jaren gewerkt te hebben als doktersassistente in een solo-huisartsenpraktijk, kreeg ik de mogelijkheid om de opleiding tot praktijkondersteuner te volgen en daarmee aan het werk te gaan. Ik begeleid nu patiënten in mijn eigen ‘stoppen met roken spreekuur’ en dat geeft mij veel voldoening. De opleiding is een welkome aanvulling op mijn kennis over de chronisch zieke patiënt. Door de bijeenkomsten krijg ik meer inzicht in en kennis over mijn eigen functioneren en handelen binnen het werkveld. Bij Inholland Academy is er sprake van goede uitleg, enthousiaste docenten en een fijne samenwerking met medecursisten. Dit motiveert mij om de opleiding af te ronden.”

Irene van den Broek-Dito, oud-deelnemer POH

Terug naar In het kort

Interesse in deze opleiding? Vraag een gratis brochure aan.

Bekijk de opleidingsinformatie en maak kennis met o.a. de organisatie, methode en locaties.

Download brochure

Jolanda Dekker.jpg

Persoonlijk advies nodig? Ik help je graag verder!

Jolanda Dekker
opleidingsadviseur

Stel je vraag aan Jolanda
T: 06 1187 8719 | 088 466 30 30
E:  jolanda.dekker@inholland.nl

Is dit de opleiding voor jou? Schrijf je nu in!

Inschrijven